DOLIU în lumea presei: unul dintre cei mai mari jurnalişti din România a murit

 
Ciprian Chirvasiu a murit
Ciprian Chirvasiu a murit
Ciprian Chirvasiu a murit Ciprian Chirvasiu a murit

Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit, vineri, la vârsta de 54 de ani, potrivit unui anunț publicat de asociația culturală Direcția 9.„Fratele și Maestrul nostru Ciprian CHIRVASIU, personalitate marcantă a culturii contemporane, și-a plătit astăzi datoriile pămîntești iar sufletul său s-a întors la Tatăl. Împărtășim întru totul durerea familiei și a tuturor celor care, cu bună dreptate, l-au iubit. Vom rămîne martorii frumuseții sale sufletești și a înălțimii sale spirituale. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Direcția 9, pe contul său de Facebook.

Autor al volumelor “Profesorul de limbă moartă”, poezii, 1996; “Ateliere in paragina (24 de ore si miezul noptii cu Aurelian Titu Dumitrescu)”, 2002; “Destine fara noi” – convorbiri cu Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara, Mihai Sora, Johnny Raducanu, Marin Tarangul, Mihai Nenoiu, Vasile Blendea, 2006; “Unirea in duh”, poeme, volum colectiv, scris alaturi de Aurelian Titu Dumitrescu, preot Niculae Constantin si preot Alexandru Razvan Morariu, „Nimeni, nimic, niciodată„ – 2013.


Era membru al asociației culturale Direcția 9.

A lucrat în aproape toate marile redacții din București. A fost, printre altele, editorialist la Adevărul, redactor sef -adjunct la “Saptamana  Financiara”, senior editor al saptamanalului “Eurolider”, șef al departamentului “Reportaj” la “Jurnalul  Național”, redactor șef-adjunct la “Evenimentul Zilei”, secretar general de redacție la “Ziarul Financiar”. Premiul pentru expresivitate jurnalistica în 2003.

A terminat Filologia, Limba si Literatura română și engleză, la Universitatea București.

În ultima perioadă, a ținut un curs de poezie pentru copii, la Muzeul Național al Literaturii Române la care se înscriseseră peste o sută de copii.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?