Doliu în lumea presei! Un cunoscut jurnalist a încetat din viaţă

 

Doliu în jurnalismul românesc! Presa din România a mai pierdut un cunoscut jurnalist. 

Duminică, 24 iunie, a murit, în urma unei scurte suferinţe, diplomatul, interpretul şi realizatorul Radio Romania, Corneliu Ionel Ciubotaru.

Jurnalistul s–a născut la 10 februarie 1952, în comuna Dumbrăveni, judeţul Suceava. Ulterior, familia se stabileşte la Paşcani, unde Corneliu îşi termină studiile liceale, după care urmează cursurile Facultăţii de Filologie a Universităţii “Kilment Ohridski” din Sofia, iar apoi Academia de Studii Economice din Bucureşti. A lucrat în comerţ şi turism, a fost traducător trilingv (bulgară, rusă şi ucraineană), diplomat, realizator la Radio Romania International (1995-2004) si la Agentia de presă Rador (2014-2017). În perioda 2004 – 2008 a fost consilier la Ambasada Romaniei dе la Sofia, apoi ataşat comercial la Consulatul Romaniei de la Sankt Petersburg (2008-2012) şi consul al Romaniei la Cernăuţi (2012-2014). A avut o susţinută activitatate de traducător , între lucrările cărora le–a asigurat versiunea din limba bulgară în romană se numără romanul “Mesaje din viitor”, Editura Biblioteka 48, Sofia, 2003, precum şi „Abisurile Dragostei”, Editura RAO, Bucureşti, 2007. De asemenea, a tradus în limba bulgară „Moara cu noroc” (Melnitzata na kasmeta)) a lui Ion Slavici, Editura BAN, Sofia, 2004, precum şi „Pădureanca” (Gorianka), de Ion Slavici, Editura BAN, Sofia, 2004, „Ciocoii noi cu bodyguard”, de Dinu Săraru, Editura „Balgarski Pisatel”, Sofia, 2007, „Memoriile unui prizionier roman de război, Luptele de la Turtucaia. Prizonieratul în Munţii Pirin”, Editura „Daniela Ubenova”, Sofia, 2016. A mai tradus în limba rusă „Ciocoii noi cu bodyguard” (Krasnaza Zmeya), de Dinu Săraru, Editura Bukrek, Cernăuţi, 2012. Odihnă veşnică, drum lin spre lumină!,  se arată pe site-ul rador.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?