Doliu în lumea muzicii populare. O mare voce a murit

Doliu în lumea muzicii populare. O mare voce a murit
Doliu în lumea muzicii populare. O mare voce a murit
Doliu în lumea muzicii populare. O mare voce a murit Doliu în lumea muzicii populare. O mare voce a murit

O mare voce a muzicii populare româneşti a dispărut la vârsta de 77 de ani.

Cântecul popular din Banat este în doliu. O mare voce a murit.

Florentin Iosif a dispărut la vârsta de 77 de ani. Informaţia a fost publicată pe Facebook de omul de televiziune Mircea Cârţişorean Raţiu şi ne-a fost confirmată de o altă mare voce a muzicii din această parte a ţării, Tiberiu Ceia.

"Era o voce specială pentru Banat. A făcut armata la Bucureşti, dar s-a întors din dragoste pentru Banat, aici. A făcut parte din ansamblul Caransebeş - Lazăr Cernescu, iar legătura sa cu marile nume ale vremii - Maria Tănase, Lucreţia Ciobanu, Ioana Radu, Mia Braia - i-au permis să-şi dezvolte cariera artistică, să înveţe de la ele. A făcut înregistrări de excepţie, doinea foarte frumos, avea un timbru vocal aparte. Era născut în 1936, într-o localitate pe graniţa cu Serbia, iar în ultima vreme era bolnav, nu prea mai ieşea. L-am văzut acum câteva luni, la o filmare la studioul TVR Timişoara", a declarat pentru REALITATEA.NET, Tiberiu Ceia.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?