Doliu în lumea literară din România. A murit tatăl unui ministru în funcţie

Lumea literară a Braşovului, cea transilvăneană şi nu numai este mai săracă de ieri. La nici 77 de ani, poetul Nicolae Stoie s-a stins din viaţă după o grea suferinţă. Vestea a fost dată de fiica din prima căsătorie a scriitorului, Andreea Păstârnac, ministru pentru Românii de pretutindeni, de care Nicolae Stoie era foarte mândru şi pe care a apucat s-o vadă la căpătâiul său în ultimele clipe, informează Mytex.ro.  Nicolae Stoie (originar din Ocna Sibiului) s-a remarcat îndeosebi ca poet. A publicat 13 volume de poezie (dintre care trei au fost premiate de Uniunea Scriitorilor) şi o antologie a creaţiei sale poetice, o carte de proză „Viaţa şi prevestirile neasemuitului astrolog şi profet Nostradamus” şi mai multe traduceri. O fişă bibliografică, chiar dacă incompletă, a fost pusă la dispoziţia sursei citate de Andreea Păstârnac:

Nicolae Stoie s-a născut în Sibiu la 29 noiembrie 1940. Încheie studiile liceale în 1959 la liceul „Gheorghe Lazăr” din localitate, iar în 1965 absolvă Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai" din Cluj.

După terminarea facultăţii a lucrat un timp ca redactor la ziarul „Drum nou" al judeţului Braşov, după care, timp de doi ani, a fost în corpul redacţional al revistei de cultură „Astra" din localitate. Între 1980 şi 1989 activează în cadrul Bibliotecii Judeţene din acelaşi oraş.

După 1990 a fost redactor la ziarul braşovean „Echilibru”, iar din 1992 a fost consilier la editura privată „Duminică". A debutat cu poezie în 1969 în revista „Astra” şi în acelaşi an a debutat editorial cu volumul de versuri Consemnele necesare. A fost poet, prozator (romancier) şi publicist.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?