DOLIU. A murit basistul unei TRUPE LEGENDARE

 
Doliu în lumea muzicii. A murit basistul iniţial al trupei Jethro Tull
Doliu în lumea muzicii. A murit basistul iniţial al trupei Jethro Tull
Doliu în lumea muzicii. A murit basistul iniţial al trupei Jethro Tull Doliu în lumea muzicii. A murit basistul iniţial al trupei Jethro Tull

Glenn Cornick, basistul din componenţa originală a trupei rock Jethro Tull, a murit din cauza unei insuficienţe cardiace, joi, în reşedinţa sa din localitatea Hilo din Hawaii, informează hollywoodreporter.com.

Fiul muzicianului, Drew Cornick, afirmă că tatăl său, care a murit la vârsta de 67 de ani, se afla sub tratament medical pentru insuficienţă cardiacă severă, potrivit hollywoodreporter.com.

Glenn Cornick a cântat cu trupa Jethro Tull de la înfiinţarea acesteia, în 1967, şi până în 1970.


Solistul şi flautistul trupei, Ian Anderson, a declarat pe site-ul formaţiei că Glenn Cornick a adus "bravură" în stilul concertistic al trupei Jethro Tull, iar contribuţia pe care acesta a adus-o industriei muzicale este una considerabilă.

Glenn Cornick era căsătorit cu Brigitte Martinez-Cornick, cu care a avut trei copii: Drew, Molly şi Alex.

Jethro Tull, trupa formată în anul 1967, în oraşul Blackpool, Anglia, a fost un fenomen unic în istoria muzicii. Concepută ca o trupă de blues psihedelic, muzica Jethro Tull a fost întotdeauna un complex care cuprinde mai multe stiluri, inclusiv blues, jazz, folk, medieval, clasic, hard rock, alături de influenţe ale muzicii electronice. Muzica trupei îşi are rădăcinile în blues-ul britanic al anilor '60 şi este marcată de o tonalitate vocală ieşită din comun, căreia i-a fost adăugat soundul flautului. Iniţial formaţia cânta un blues rock experimentat, însa ulterior a inclus şi elemente de rock clasic, folk, jazz şi art rock.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?