Doi ani de închisoare cu executare pentru un român care a intrat pe Facebook-ul fostei iubite

Din primăvara anului 2007 până în vara anului 2012 Marcel C. (42 de ani), din Călăraşi, a avut o relaţie de concubinaj cu Florentina. La sfârşitul poveştii, bărbatul a început să-şi spioneze fosta parteneră. A intrat pe contul ei de Facebook, a citit conversaţiile purtate de femeie cu fostul soţ şi cu alţi bărbaţi, precum şi cu rudele ei. Doi ani mai târziu, a distribuit pe chat, fratelui acesteia, discuţiile personale ale femeii. În 2014, când fratele a pus-o la curent, Florentina a depus plângere penală împotriva fostului concubin pe care l-a acuzat că i-a spart contul. A urmat trimiterea lui în judecată. Bărbatul nu mai era însă în ţară şi a trimis instanţei un document în care îşi susţinea nevinovăţia.

„ A transmis un fax la dosar prin care face cunoscut faptul că se declară nevinovat deoarece nu a spart nici un cont de facebook şi nu a ştiut că comite o infracţiune şi de asemenea că este plecat din ţară, fără să precizeze unde şi nu intenţionează să se întoarcă mai devreme de 5 ani”, se arată în motivarea Tribunalului Călăraşi (rolli.ro).

Marcel C. fost apărat de un avocat din oficiu iar în urmă cu trei luni, a fost condamnat la doi ani închisoare cu executare pentru „acces ilegal la un sistem informatic” (o sentinţă dură pentru o astfel de infracţiune, care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă). În plus, aceeaşi instanţă îl obligă pe inculpat la plata sumei de 4000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate către stat. Bărbatul a făcut apel şi speră să obţină măcar o pedeapsă cu suspendare dacă instanţa la care a făcut recurs, Curtea de Apel Bucureşti, nu va schimba decizia în sancţiune cu amendă. Pe 6 februarie 2018 a avut termen în acest dosar, însă cauza a fost amânată.

Marcel C a explicat că respectivul cont de Facebook a fost realizat de el, împreună cu concubina sa, la cererea femeii, în anul 2012, că a utilizat adresa de e-mail ce îi aparţinea femeii şi au setat o parolă de comun acord, pe care ar fi cunoscut-o amândoi până în anul 2014. Femeia a negat însă toate spusele fostului iubit. 

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?