Dodon vrea legalizarea "drapelului moldoveniștilor" și o zi a "statalității Țării Moldovei"

 

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat, joi, că va propune o iniţiativă privind aprobarea prin lege a drapelului roşu cu cap de bour - care era steagul Principatului Moldovei - drept "drapelul moldoveniştilor".

Dodon a venit, totodată, cu inițiativa ca data de 2 februarie să fie introdusă în lista sărbătorilor oficiale ca ”Ziua Statalității Țării Moldovei”, conform deschide.md. 

”Primele date istorice despre Moldova vin din 1359. În acest an vom sărbători 658 de ani. Avem cu ce să ne mândrim, suntem un popor cu o istorie de secole. Data de 2 februarie 1365 este ziua când, în premieră, statalitatea Țării Moldovei a fost recunoscută oficial. Este o dată istorică. Vin cu inițiativa ca în ziua de 2 februarie să fie decorate personalități care au contribuit la statalitatea țării noastre. Vin cu o propunere ca societatea civilă și mediul academic să examineze două inițiative: ca data de 2 februarie să fie introdusă în lista sărbătorilor oficiale. O variantă a denumirii ar fi: „Ziua Statalității Țării Moldovei”.

A doua inițiativă este aprobarea prin lege a drapelului istoric al Țării Moldovei: drapelul roșu cu cap de bour”, a declarat Igor Dodon, în cadrul unei ceremonii de conferire a unor distincții ”Bogdan Întemeietorul”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?