Document oficial: De ce a dat Dragnea în judecată Comisia Europeană și ce vrea să obțină

 
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Acțiunea lui Liviu Dragnea împotriva Comisiei Europene a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.Liviu Dragnea a decis să dea în judecată Comisia Europeană, iar Jurnalul Oficial al UE a publicat detalii despre acțiunea intentată de avocații șefului PSD. 

Concret, potrivit documentului, reclamantul Liviu Dragnea cere Tribunalului UE anularea Deciziei OCM(2018)20575 a Comisiei, comunicată reprezentantului legal al reclamantului prin scrisoarea din data de 1 octombrie 2018, și obligarea Comisiei la plata cheltuielilor de judecată.

Cum își argumentează Dragnea poziția:

Primul motiv este întemeiat pe încălcarea articolului 9 alineatele (1), (2) și (4) din Regulamentul OLAF (1), precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor, inclusiv dreptul de a fi ascultat și respectarea prezumției de nevinovăție.

Al doilea motiv este întemeiat pe încălcarea principiului bunei administrări în ceea ce privește investigațiile, precum și pe refuzul de a deschide o investigație referitoare la desfășurarea investigației OLAF.

Al treilea motiv este întemeiat pe încălcarea dreptului de acces la documentele privind investigația OLAF.

Documentul poate fi vizionat AICI

Dragnea a decis să dea în judecată Comisia Europeană, la Curtea Europeană de Justiție, la sfârșitul anului trecut. 

Președintele PSD vrea astfel să ajungă, pe o cale colaterală, la anularea raportului OLAF care constată fraudă cu fonduri europene în dosarul Tel Drum, raport care a dus la inculparea sa de către DNA.

Potrivit site-ului Tribunalului UE, dosarul Dragnea v Commission Case T 738/18 a fost inregistrat pe data de 11.12.2018.

Surse de la Luxemburg au explicat pentru Ziare.com ca Liviu Dragnea nu mai putea sa atace raportul OLAF, pentru ca iesise de mult din termen. Asa ca a ales o cale indirecta, adica ataca raspunsul negativ primit de la Comisia Europeana la o plangere pe care a facut-o in privinta Raportului OLAF.

Intr-o actiune de 40 de pagini, Liviu Drangea acuza faptul ca OLAF nu i-ar fi respectat dreptul de a fi audiat, prezumtia de nevinovatie cu ocazia realizarii Raportului, care ar fi fost intocmit cu incalcarea regulilor de buna administrare a justitiei.

Dragnea este asistat de avocatii Bernard O'Connor si Sebastien Gubel.

Dosarul Tel Drum de la DNA se bazeaza pe o investigatie OLAF care constata o frauda masiva cu fonduri europene in domeniul constructiei de drumuri si recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro. Una dintre fraude se refera la Tel Drum.

In dosarul "Tel Drum" Liviu Dragnea este urmarit penal pentru constituirea unui grup infractional, abuz in serviciu si infractiuni privind deturnarea de fonduri europene, in legatura cu favorizarea companiei in privinta acordarii de contracte. Faptele ar fi fost comise in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean

 

Fișiere din articol:

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Roman
30 Mar 22:25
Tăriceanu si Toader sunt căței lui Dragnea.
Răspunde
0 0
Jan
30 Mar 21:00
N-are Dragnea atata minte sa dea in judecata UE, si ca si pe "regretatul" Pingelica, il sfatuiesc lichelele de partid.
Răspunde
0 0
Amalia
30 Mar 20:50
Ăsta se ceartă cu toată lumea?! Oare unde vrea să ajungă ?!
Răspunde
0 0
PAUL
30 Mar 17:40
NU TE LASA DRAGNEO. DA IN JUDECATA SI PE AMERICANI LA ONU,PENTRU CA AMBASADORUL LOR SE AMESTECA IN ROMANIA. PRECIS VEI CASTIGA. ( NU STIU CE DAR VEI CASTIGA )
Răspunde
0 0
Mihai S
30 Mar 17:40
Hitler de Teleorman, capabil de orice rau si minciuna. Capabil sa-si vanda tara si poporul.
Pana si Ceausescu pare normal.
Răspunde
0 0
Hopaaa, Statul Paralel
30 Mar 16:20
... tupeu, vere, tupeu ! Daca fapta e acolo, audierile sint le romanica ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?