Vremea extremelor: ger tăios, însă în ușoară încălzire. Când vine dezghețul

 
Vremea extremelor: ger tăios, însă în ușoară încălzire. Când vine dezghețul
Vremea extremelor: ger tăios, însă în ușoară încălzire. Când vine dezghețul

După un episod de iarnă veritabilă care a pus stăpânire pe întreaga țară, frigul pare să se mai domolească, în următoarele zile. În Capitală, după o săptămână autentică de ianuarie, cu ger tăios și ceva zăpadă, soarele își va face simțită iar prezența."În Capitală, s-ar putea să nu mai ningă astăzi, în afară de 2-3 fulgi... Dar aceste ninsori vor ieși din țară. Astăzi, încă mai sunt pe jumătatea de est a țării ninsori slabe... La noapte, cerul va fi mai mult senin, fără nori. Din cauza asta, valorile termice coboară foarte mult. Va fi o noapte cu zone cu ger multe, extinse. Poate să coboare temperatura, mâine dimineață să o găsim și sub -15 grade, în depresiuni -16, în depresiunile din estul Transilvaniei, dar și din nordul Moldovei pentru că pe acolo a venit și încă mai vine masa de aer rece", a spus, într-o intervenție la Realitatea TV, meteorologul Elena Cordoneanu.

După episoadele de ger, însă, vremea va cnoaște o ușoară încălzire.


"Mâine o să fie destul de mult soare în țară, peste zi, dar, în partea a doua a zilei, sau către seară, în partea de vest a țării, vor veni din nou nori și precipitații, adică ninsori care treptat vor acoperi nordul, vestul și centrul țării. Se vor extinde. Valorile termice vor fi coborâte și peste zi, vor fi valori negative în aproape toată țara, până spre -9 grade, la amiază. De miercuri, vremea se încălzește. Miercuri dimineață încă o să mai fie frig, cu ger, dar peste zi crește temperatura și chiar o să treacă bine de 0 grade, până la 5, 6 grade. O să avem și precipitații, dar mixte: și ploaie, și lapoviță", a mai spus meteorologul.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?