Departamentul de Luptă Antifraudă verifică licitaţii la STS. Vizată, extinderea sistemului 112

 

Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) face verificări la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). DLAF verifică dacă există indicii de fraudă la o licitaţia de extindere a sistemului 112. Potrivit jurnaliştilor de la Hotnews, DLAF face inspecție preliminară, pentru a stabili dacă asocierea din care fac parte şi firme care ar fi controlate de Sebastian Ghiţă a câştigat legal contractul.

Departamentul pentru lupta antifrauda - DLAF a primit, in 11 august, din partea Oficiului European de Lupta Antifrauda - OLAF informatii referitoare la cazul in care furnizorul suedez Carmenta acuza ca exista indicii privind o posibila frauda cu fonduri UE intr-o licitatie STS de extindere a sistemului 112.

Intrebati in legatura cu pasii urmatori, oficialii DLAF au spus ca potrivit regulamentului, actiunile de control se declanseaza in urma unor verificari preliminare temeinice, pentru identificarea indiciilor de frauda, care au rolul de a selecta faptele cu potential de valorificare judiciara. OLAF a directionat acest caz catre DLAF, deoarece a decis, in urma unei analize preliminare, ca nu detine elemente care sa ridice suficiente suspiciuni privind o frauda cu fonduri UE in acest caz.

STS, contract de 13 milioane de euro pentru firma lui Ghiță, în vederea extinderii Sistemului 112

 Reamintim că Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a atribuit, în 8 iulie 2015, către Teamnet International, grup fondat de Sebastian Ghiță, un contract în valoare de peste 57,04 milioane lei (aproape 13 milioane euro) pentru extinderea Sistemului 112 până la nivelul resurselor mobile ale agențiilor de intervenție Ambulanță și SMURD și al Unităților de Primiri Urgențe, potrivit unui anunț publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), informează HotNews. Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?