Dispută în Coaliţie: unde sunt banii de la FMI?

 
Foto: RTv
Foto: RTv
Pe ce s-au dus banii împrumutaţi de România. Este întrebarea la care liderii social-democraţi au cerut să afle răspuns în şedinţa Coaliţiei de luni. Totodată, reprezentanţii PSD şi-au mai exprimat nemulţumirea faţă de reducerea cu 20% a salariilor miniştrilor, promovată de premier.

Şedinţa Coaliţiei a fost una una tensionată. Şi asta după criticile aduse de PSD politicii economice duse de PD-L. Social-democraţii i-au cerut ministrului de Finanţe să explice cum au fost cheltuiţi până acum banii din prima prima tranşă a împrumutului cu FMI, ce va face cu urmatoarea tranşă de două miliarde de euro, dar şi ce s-a întâmplat cu banii împrumutaţi de pe piaţa internă.

"Ministerul de Finanţe trebuie să dea nişte explicaţii foarte clare despre împrumutul de 5 miliarde de euro din prima parte a anului", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, arătând, totodată, că, în prezent, se pare că s-a cheltuit, în medie, 1 miliard de euro pe lună.

Democrat-liberalii, prin vocea Elenei Udrea, s-au declarat nemulţumiţi de criticile formulate de partenerii lor de guvernare. Secretarul executiv al PD-L le-a cerut social-democraţilor să respecte protocolul încheiat între cele două partide prin aplicarea de sancţiuni împotriva celor care "vorbesc împotriva Coaliţiei". 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?