DISPUTĂ în alianţa PNL-PDL despre FUZIUNE: "Numele PNL să rămână neschimbat!"

 
DISPUTĂ în alianţa PNL-PDL despre FUZIUNE: Numele PNL să rămână neschimbat! / Foto: MEDIAFAX
DISPUTĂ în alianţa PNL-PDL despre FUZIUNE: Numele PNL să rămână neschimbat! / Foto: MEDIAFAX

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, declară că "prima condiţie" pentru o fuziune cu PDL este ca numele Partidului Naţional Liberal să rămână neschimbat, menţionând că ar vrea o fuziune prin absorbţie şi că "nici nu se pune problema comasării".

Mircea Ionescu Quintus nu vrea să renunţe la sintagma PNL.

"Nu se pune problema în vreun fel şi vom fi foarte atenţi la condiţiile de fuzionare să se atingă cineva de trecutul, de prezentul şi de viitorul acestui partid", a spus Quintus, la RFI România.

Întrebat dacă una dintre condiţiile fuziunii cu PDL va fi ca numele PNL să nu dispară, seniorul liberal a răspuns: "Fără îndoială! E prima condiţie, prima este! Am şi eu un cuvânt greu de spus în partidul ăsta. Partidul Naţional Liberal rămâne neschimbat şi ca denumire şi ca orientare. Ne-am orientat acum din punct de vedere european spre Partidul Popular, pentru că este o forţă care te poate ajuta şi fiind de dreapta şi încercând să ne desprindem de ceea ce a însemnat colaborarea cu stânga aceasta, după părerea mea, nocivă ţării, este bine să se ştie că suntem în zona dreaptă şi în Europa. Cel puţin cât am să trăiesc eu în Partidul Naţional Liberal, numele lui nu se poate schimba".

Potrivit lui Quintus, "este vorba de fuziune prin absorbţie, să fie clar!". "Adică nu ne aderăm cele două partide şi apare un al treilea, Doamne fereşte! Fuziune la noi n-a fost niciodată decât prin absorbţie", a mai spus el.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, joi, la "Gândul Live", că alianţa cu PNL va fi o fuziune prin comasare, nu prin absorbţie, menţionând că în urma fuziunii, principiul va fi ca un partid să aibă Preşedinţia, iar celălalt, premierul.
Mircea Ionescu Quintus respinge varianta unei fuziuni prin comasare, notează RFI România.

"Rămânem numai la alianţă, în condiţiile astea. Nici nu se pune problema comasării. Noi nu putem să facem fuziunea decât prin absorbţie, păstrând bineînţeles drepturile lor, adoptând, dacă vreţi, nişte direcţii ale lor politice, dar păstrându-ne trecutul, păstrându-ne denumirea şi păstrându-ne orientarea, care nu s-a schimbat", a spus el.

"Dacă Doamne fereşte, nu vreau să ameninţ pe nimeni, s-ar produce aşa ceva, eu din Partidul Naţional Liberal nu demisionez după aproape 80 de ani de şedere în el, dar mă retrag din orice fel de activitate liberală", a conchis preşedintele de onoare al PNL.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
1 0
Oblio
01 Jun 18:13
Satai sa vina Udrea cu PMP (partidul mânăriilor publice) si va negocia imunitatea clanului Basestilor, a lui Berceanu, Anastase, Videanu, (ala cu broasca in gat de la Bistrita), Pinalti, Falca, va veni si ala cu usturoiul sa schimbe sageata (sigla PNL-ului) cu usturoiul, ar trebui si niste alifie si niste vita KOBE pentru alianta si asa apare MRU, Blejnar (pe post de regina?). Oare cum negociaza PNL-ul imunitatea indivizilor?
Răspunde
3 -2
Dorin-Adrian Cristea
31 May 07:39
"...Sa se schimbe primesc..." E o intreaga mascarada. Pentru cei care nu mai tin minte dupa alianta PD-PNL sa "formal" PDL adica tot aia pentru ca reiese ca e minciuna strategica, un fel de traseism politic de masa, ca la cross. Daca PSD-PC il aleg pe Antonescu propus de PDL-PNL inseamna ca nu mai sunt partide ci PCR.
Răspunde
2 -2
Dorin-Adrian Cristea
31 May 07:40
3 PCR pentru ca PDL+PSD+PC=PCR si cu Antonescu-PNL face PCR inclus. PMP e o facatura care dupa nume aduce cu Partidul Muncitorilor si e o anvelopa din recuperari...adica din petice. Astia sunt jerpelitii care au pretentia sa ne dirijeze.
5 -5
Radianu Mihai
30 May 16:51
Bai mumie ambulanta cat mai ai de gand sa ne deranjezi ?
Ia--l de mana pe ilici iliescu si duceti-va tata!
Mai lasati-ne cu orgaliile voastre idioate!
Comasati partidele daca nu vreti sa iasa invingatori cei din ciuma rosie!
Numele va doare pe voi?
Dar pe noi,populatia acestei tari ne dor toate derbedeilor!
Răspunde
6 -4
adevar
30 May 10:05
PNL-ul nu are nevoie de PDL . Partidul portocaliu este de domeniul cimitirului desi mai misca acum . Deja toti sefii incearca sa-si salveze viitorul . Daca PDL-ul ca intreg vrea fuziune cu PNL-ul pentru a se salva atunci sa o faca fara nici o conditie . PNL-ul nu are ce negocia cu un partid care deja incepe sa pu-ta a mortaciune .
Răspunde
5 -2
Vantura lume
30 May 02:40
Ce aveti mai, minunatilor, deja va certati? Romania e o tara suprarealista !
Răspunde
3 -2
aerosoft
29 May 22:28
esti un rau - daca i-ar impusca ar fi o pedeapsa prea mica pentru raul facut poporului , mai bine la ocna pe viata sa taie sare sau sa scoata uraniu cu miinile goale , sa faca tara un profit de pe urma lor
Răspunde
9 -2
carambole
29 May 22:19
partidele politice sunt grupari infractionale = gasti mafioate pentru jefuirea avutului public
niste nemernici care ar trebui executati fara mila , a-i scuipa este mult prea putin
Răspunde
2 -2
Rocambole
29 May 19:14
Usor de rezolvat scriti P N - L deasuprea D sub .lmpacati si capra si varza .
Răspunde
8 -2
codrut
29 May 18:07
Sa fim seriosi PNL e istorie.Se poate face o uniune,alianta puternica pe dreapta care sa dea presedintele.Aici sunt de acord trebuie lasate orgoliile
Răspunde
5 -3
29 May 17:26
OBSERVATI CUM TOTI DISCUTA DOAR DESPRE ASPECTE STRICT POLITICO -ADMINISTRATIVE...SI ALEA DEVENITE ADEVARURI DOAR PENTRU CA AU FOST PREA DES REPETATE CATRE PUBLIC...CA NU ÉXISTA NICI DREAPTA NICI STANGA...ÉXISTA O SHTANGA MAI DERGABA CARE SFARAMA TOTUL IN PICIOARE IN DRUMUL EI SPRE PROPASHIREA INTERESELOR INDIVIDUALE ALE MEMBRILOR MAI INSEMNATZI DIN ACEL PARTID... MULTZI MEMBRI ISI ASHTEAPTA UMILI MOMENTUL IN CARE VOR PÚTEA URCA O TREAPTA DECI SIFONA CEVA MAI MULTZI BANI DIN BUGETUL DE STAT, ATAT !
NU SE DISCUTA DELOC DESPRE PROBLEMELE REALE ALE RROMANIEI SI METODELE DEPASIRII LOR PENTRU CA NU SE PREOCUPA NIMENI REAL DE TARA AIA...TOTI FAC JOCURI DE GLEZNE PENTRU A MENTINE SAU SPORI O IMAGINE DE PARTID...CA SI CUM AIA DA PAPITZA ROMANILOR...DESI ASTA E ADEVARUL...DA PAPITZA DAR NUMAI UNORA ALESHI !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?