Disponibilizări la Romsilva

 
Foto: RTV
Foto: RTV
Criza economică îi afectează şi pe cei care lucrează în silvicultură. Scăderea preţului şi a vânzărilor de lemne determină Romsilva să facă disponibilizări. La Suceava, judeţul cu cea mai mare suprafaţă de pădure din ţară, mai mult de 200 de angajaţi din ocoalele silvice vor rămâne fără serviciu în perioada următoare.
Un pădurar sucevean are în grijă între 350 şi 700 de hectare de pădure. Iar suprafeţele vor creşte de luna viitoare, când 15% din cei aproape 1.500 de angajaţi ai Direcţiei Silvice vor fi disponibilizaţi. Principalul motiv pentru aceste reduceri de personal îl reprezintă criza economică.

"O să fie destul de dificil, paza pădurii în special, datorită trupurilor dispersate şi a extinderii ocolului pe o suprafaţă destul de mare, înconjurată de foarte multe sate şi comune", a declarat Constantin Moldovan, şef Ocolul Silvic Adâncata.


220 de pădurari suceveni se vor alătura numărului tot mai mare de şomeri din România.

Doar 25% din suprafaţa României este acoperită de păduri, faţă de 30%, cât reprezintă media europeană. În ultimii 20 de ani, defrişările au ras de pe hartă sute de mii de hectare de pădure.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?