Dispariția sau îmbunătățirea parolelor este un factor cheie în viitorul informaticii

 

Parola ca mijloc de securizare a diverselor aplicații s-a dovedit vulnerabilă, dar cu toate acestea nu s-a găsit o modalitate eficientă pentru a fi înlocuită. Subiectul este primordial în privința inovației pentru că dispariția sau îmbunătățirea parolelor este un factor cheie în gestionarea viitorului informaticii în viața zilnică, după cum a afirmat David Grout, director pentru Europa de Sud la Intel Security, citat luni de AFP, potrivit AGERPRES.În ultima perioadă s-au înmulțit atacurile informatice de amploare: în august 2014 au fost furate 1,2 miliarde de parole, aferente unui număr de 420.000 de site-uri internet. Fenomenul a dus anul trecut la o pierdere medie de 3 milioane de euro pe întreprindere la nivel mondial, potrivit lui Ping Identity, firmă specializată în gestionarea securizată a identității.

Odată cu extinderea tendinței 'Bring your own device' (BYOD), prin care tot mai mulți salariați își aduc aparatul mobil la serviciu, găsirea unor noi soluții de conexiune securizată, fără a afecta productivitatea, devine o miză și mai importantă pentru societăți.

Un studiu realizat de Sailpoint în luna ianuarie sublinia indiferența generalizată a salariaților față de date sensibile ale angajatorului, arătând că unul din șapte este dispus, dacă i se ivește ocazia, să vândă parolele acestuia pentru ceva mai mult de 130 de euro în medie.

Riscurile sunt și mai mari pentru aceia care au dificultăți în reținerea parolelor sau care le schimbă regulat. Pe aparatele lor smartphone se adună tot mai multe aplicații, accesibile cu o singură parolă, de la consultarea contului din bancă la până la conectarea cu dispozitivele din gospodărie.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?