Discursul Reginei Elisabeta a II-a în cazul izbucnirii celui de-al treilea război mondial

 

Regina Elisabeta a II-a are pregătit un discurs în cazul izbucnirii celui de-al Treilea Război Mondial.

Tensiunile din lume îi fac pe unii să vorbească tot mai des despre un conflict mondial. După cum bine se știe, Casa Regală Britanică are pregătite mai multe discursuri pentru cazuri excepționale.

Euronews a publicat textul pe care Elisabeta a II-a ar urma să-l citească în cazul izbucnirii războiului. Mesajul este scri cu mai bine de trei decenii în urmă.


„Când m-am adresat ultima dată vouă, în urmă cu trei luni, cu toții ne bucuram de căldura familiei, de Crăciun. (...) Acum, nebunia războiului se răspândește încă o dată în lume și curajoasa noastră țară trebuie să se pregătească din nou pentru a supraviețui unor pericole foarte mari. Nu am uitat niciodată tristețea și mândria pe care le-am simțit cu sora mea în timp ce ascultam la radio cuvintele inspirate ale tatălui nostru în acea funestă zi din 1939. Nici pentru o secundă nu mi-am închipuit că această solemnă și îngrozitoare datorie va cădea într-o zi pe umerii mei. (...) Cu toții știm că pericolele pe care le înfruntăm astăzi sunt cele mai mari din lunga noastră istorie. Dușmanul nu este un soldat cu o pușcă, nici un pilot care vrăjbește deasupra orașelor noastre, ci abuzul letal al tehnologiei. Dar indiferent de ororile care ne așteaptă pe toți, virtuțile care ne-au ajutat să ne mențim libertatea de două ori în acest trist secol vor fi din nou forța noastră. (...) Iubitul meu fiu Andrew (al doilea copil al reginei, n.red.) este deja în luptă împreună cu unitatea sa și ne rugăm pentru siguranța lui și pentru cea a colegilor săi de acasă și de peste mări. (...) Strânsele legături ale familiei trebuie să fie cea mai puternică apărare în fața necunoscutului. Dacă familiile rămân unite și neclinite, oferind ajutor celor singuri și neprotejați, dorința de izbândă nu va fi strivită. Mesajul meu pentru voi este simplu. Ajutați-i pe cei care nu se pot ajuta singuri, oferiți-le consolare celor singuri și persoanelor fără adăpost și fie ca familiile voastre să fie un ideal de speranță și viață tuturor celor care au nevoie. În timp ce luptăm împreună să înfrângem noua nenorocire, să ne rugăm pentru țara noastră și pentru oamenii de bine oriunde ar fi ei. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!”Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?