Direcția Generală Antifraudă declanșează operațiunea ,,Apollo". Care este miza acestei acțiuni

Direcția Generală Antifraudă a dat iama în stațiunea Vama Veche
Direcția Generală Antifraudă a dat iama în stațiunea Vama Veche
FOTO: Facebook/Ani Laslău

Direcția Generală Antifraudă anunță declanșarea operațiunii „Apollo”. Acțiunea  va fi demarată, începând de mâine,  și are ca obiectiv diminuarea și combaterea utilizării facturilor false.

 Înregistrarea în evidențele contabile a facturilor false este o practică frauduloasă care generează consecințe negative atât în plan economic cât și social.  Printre cele mai frecvente forme de manifestare ale acestui flagel, inspectorii antifraudă au identificat achizițiile fictive în scopul diminuării bazei impozabile, utilizarea facturilor pentru justificarea unor bunuri achiziționate fără documente legale și achizițiile fictive in scopul obținerii de lichidități. 

Combaterea acestui fenomen reprezintă una dintre prioritățile Direcției Generale Antifraudă Fiscală, iar în ultimii ani, ca urmare a eforturilor depuse, a fost înregistrată o diminuare considerabilă.

În perioada de documentare, utilizând informațiile fiscale disponibile în bazele de date proprii și aplicațiile informatice de analiză, DGAF a identificat și a construit harta relațională a tuturor firmelor implicate în acest fenomen (emitenți și beneficiari care au înregistrat în evidențe aceste documente).

În cadrul operațiunii ”Apollo”, ambele categorii vor fi supuse unor verificări amănunțite de către inspectorii antifraudă, vor fi stabilite consecințele fiscale ale acestor practici și vor fi dispuse măsurile legale ce se impun, inclusiv sesizarea organelor de urmărire penală.

 

 

 Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?