Dinu Malacopol, director DCS (AKTA): Trei oameni împărțeau puterea în RCS&RDS

 
Dinu Malacopol, director DCS (AKTA): Trei oameni împărțeau puterea în RCS&RDS
Dinu Malacopol, director DCS (AKTA): Trei oameni împărțeau puterea în RCS&RDS
FOTO: www.zf.ro

Directorul Digital Cable Systems (AKTA), Dinu Malacopol, a declarat, joi, în cadrul emisiunii Adevărul Financiar Live, că plecarea surpriză a lui Alexandru Oprea, de la conducerea RCS&RDS, liderul pieței de cablu și internet, vine într-un moment în care compania se dezvoltă pe domenii noi precum telefonia mobilă, vânzarea de electricitate și conținutul media. Mai mult, Dinu Malacopol afirmă că Alexandru Oprea, care lucra de 18 ani în companie, este unul dintre cei trei oameni care luau decizii efectiv în activitatea de zi cu zi a RCS&RDS, alături de fondatorul Zoltan Teszari și Ioan Bendei, fostul administrator al operatorului de comunicații.

Efectele plecării lui Oprea se vor vedea de-abia peste câteva luni, însă strategia grupului nu va fi schimbată.

”Eu mă aștept ca toate atribuțiile lui Alex Oprea deja să fie preluate de altcineva”, a spus Dinu Malacopol, în cadrul emisiunii Adevărul Financiar Live.

Despre Alexandru Oprea, directorul DCS spune că a știut tot timpul să se reinventeze în cei aproape 20 de ani cât a lucrat în RCS&RDS.

”Alex Oprea a pornit ca un inginer electronist ca mulți dintre noi (Malacopol are, la rândul său, o experiență de peste 20 de ani în industria telecom), s-a specializat în cablu, a adăugat internetul și, de câțiva ani buni, s-a revinvetat în partea de conținut a fost prezent în toate achizițiile din această zonă. El coordonat toate programele de conținut plus partea de radio care urmează să treacă la ei”, a precizat Dinu Malacopol.

Cât despre numele unui posibil succesor al lui Oprea, ”cea mai bună mișcare ar fi să promoveze dinăuntru în condițile în care există o pepinieră acolo”, crede Dinu Malacopol.

O alternativă ar fi restructurarea organizației, prin numirea a două persoane diferite în funcțiile de președinte al Consiliului de Administrație și cea de director general (Oprea le cumula pe ambele). Malacopol crede că pe funcția de președinte poate veni inclusiv un profesionist din sectorul bancar, iar pe funcția de CEO ar putea fi promovat un om din interior.

Pe de altă parte, RCS&RDS a arătat recent că este interesat să recruteze și talente din afara companiei. Compania l-a numit pe Dragoș Chivu, drept șef al operațiunilor de telefonie mobilă din Italia. Chivu are experiență în Orange, Vodafone și Zapp.

Ioan Bendei (care, la un moment dat, împărțea același birou cu Oprea) a deschis un proces de șantaj împotriva lui Sorin Alexandrescu, fost director general al Antena Group. Bendei îl acuză pe Alexandrescu că l-ar fi șantajat cu un contract încheiat cu o companie de organizare de evenimente (Bodu SRL) deținută de Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru a-l determina să reintroducă Antena 3, în grila de programe a RCS&RDS. De altfel, un contract de cumpărare a 15% din acțiunile Bodu SRL este indicată de jurnalistul Cătălin Tolontan drept principalul motiv al plecării intempestive a lui Oprea de la conducerea RCS&RDS.

RCS a avut, în 2013, venituri de 630 de milioane de euro și un profit operațional de peste 260 milioane de euro. Compania deține 60% din piața de cablu și aproximativ 50% din piața de internet fix. Ceilalți jucători semnificativi sunt UPC, Deutsche Telekom, Digital Cable Systems (AKTA).

Mai multe pe AdevărulFinanciar.ro.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Victor
03 Jul 18:49
De departe, cele mai slabe servcii de internet. De o luna de zile nu imi functioneaza internetul. Sun in fiecare zi la departamentul de relatii cu clientii - am trimisi 3 sesizari scrise si am facut inclusiv o plangere la ANPC. Mi se spune ca este "o bucla pe retea" - vezi doamne un alt utlizator "nu are routerul configurat cum trebuie", nu ca serviciul lor este execrabil. Minciuna si nesimtire la cote maxime.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?