Din puț se auzeau gemete stranii, neomenești. Câteva zile mai târziu au scos din el ceva de necrezut

 

Un apel disperat din partea locuitorilor a venit pe adresa pompierilor. Localncii auzeau gemete înăbușite provenind dintr-un puț și puteau vedea ceva mișcându-se neliniștit. Când pompierii au ajuns la fața locului, imediat și-au dat seama cât de dificilă este situația: groapa avea o adâncime de aproximativ 70 m și un diametru de 30 cm.

Povestea s-a întâmplat în februarie 2017 în districtul Beykoz din Istanbul. În cele din urmă pompierii au reușit să deslușească ce era în partea de jos a puțului și scâncea disperat: un cățel care avea în jur de 4 luni. Echipa de salvare a trecut imediat la acțiune. Ei erau conștienți că acest cățel nu va putea supraviețui mult timp fără apă și mâncare, astfel ei au coborât în jos o frânghie. Din păcate eforturile lor de a-l prinde și a-l ridica la suprafață nu au avut succes.

Echipa de salvare a lucrat câteva zile în șir, dar nimic nu părea să iasă bine. În sfârșit după 10 zile au primit o soluție ce le-a dat speranță. Personalul de la gimnaziul de științe și tehnologii, Bahcesehir, auzind despre această situație a venit cu un plan de salvare. Ei au elaborat un braț robot pe care l-au pus în aplicare pentru salvarea cățelului. Operațiunea de salvare a durat 3 ore, dar finalul a fost cu succes. În dimineața zilei (5:45) de 15 februarie cățelul a fost extras la suprafață din acea fântână.

Salvatorii i-au dat un nume cățelului: „Kuyu”, ce înseamnă în limba turcă ”fântână”. Micuțul traumatizat a fost dus la veterinar pentru a fi verificat, din fericire era într-o stare satisfăcătoare.

Partea cea mai bună urmează. Departamentul de pompieri, care l-a și salvat, a decis să-l adopte, deoarece nimeni nu a venit după cățel. Puiul norocos are acum o familie mare, iubitoare și grijulie.

Este înduioșător când vezi cum se adună o comunitate pentru a preveni o tragedie. Kuyu este un cățel foarte norocos, dacă nu ar fi fost acel sunet salvator, viața lui s-ar fi terminat în acea fântână adâncă, rece și întunecată.

Acum Kuyu este mascota departamentului de pompieri și este adorat de toți în fiecare minut. Într-adevăr așa arată un final fericit.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?