Din 2015, poți primi prin telefon informații despre legislația muncii și pensii

 

Ministerul Muncii a lansat anul trecut TelVerde, un numar de telefon gratuit disponibil de luni pana vineri. Apeland numarul, cetatenii pot obtine diverse informatii privind pensiile si asigurarile sociale, protectia drepturilor lucratorilor sau legislatia muncii, potrivit AvocatNet.ro.

Conform informatiilor publicate de Ministerul Muncii, 0 800 86 86 22 este numarul de telefon gratuit, apelabil din oricare retea, la care cetatenii pot obtine informatii privind legislatia muncii si a asigurarilor sociale.

Serviciul de telefonie este disponibil de luni pana vineri, intre orele 09.00-22.00.

Concret, potrivit institutiei, este vorba despre o linie de acces direct la informatiile specifice domeniilor gestionate de Ministerul Muncii, si anume:

politici publice;pensii si asigurari sociale;asistenta sociala;protectia persoanelor cu dizabilitati;protectia drepturilor lucratorilor;protectia sanatatii si securitatii in munca;protectia drepturilor copilului adoptii;legislatia muncii.

Scopul acestui serviciu este acela de a facilita accesul cetatenilor la informatiile din domeniul social, in vederea cresterii transparentei administratiei publice si a cresterii increderii cetatenilor, prin simplificarea barierelor administrative si prin reducerea timpului alocat furnizarii acestor servicii.

"Prin TelVerde, oamenii vor primi informatia mult mai repede si vor sti unde sa se adreseze pentru a-si rezolva o problema sau alta. Este important sa simplificam accesul oamenilor la informatiile dorite", a declarat, la lansarea serviciului, ministrul muncii, Rovana Plumb.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?