Diferenţa dintre răceală şi gripă

 
Diferenţa dintre răceală şi gripă
Diferenţa dintre răceală şi gripă

Gripa este mai puternică decât răceala și, în unele cazuri, poate duce la afecțiuni mai grave precum pneumonia.Cu toate acestea, dacă o persoană afectată de gripă are sistemul imunitar puternic, nu suferă de alte afecțiuni și are un stil de viață sănătos, poate învinge gripa asemenea unei răceli ușoare.

Gripa are ca simptome febră ridicată, de 39-40 de grade Celsius, care se instalează brusc, tuse seacă, dureri musculare și senzația de oboseală puternică.

În cazul gripei, este recomandat un consult medical și în niciun caz nu ar trebui tratată ”după ureche”. Dacă ai și frisoane și febră, iar aceste simptome persistă mai mult de 72 de ore, mergi, de asemenea, la medic.

Simptomele răcelii
Răceala este cea mai comună infecţie virală. Deşi apare cu precădere în sezonul rece, odată cu răcirea vremii, este foarte posibil să contactezi virusul chiar şi în toiul verii.

Odată contactat virusul, simptomele răcelii încep să se manifeste gradual. Iată doar câteva dintre cele mai comune simptome ale răcelii:

- dureri în gât 
- stare de oboseală 
- strănuturi 
- congestie nazală 
- rinoree

În cazul răcelii, tusea, febra şi durerile articulare sau musculare sunt rare sau moderate.

Simptomele gripei
Gripă este cauzată de virusul influenza, de tip A, B sau C. Boală se manifestă brusc, odată cu următoarele simptome:

- frisoane 
- febră ridicată 
- dureri musculare puternice 
- lipsa poftei de mâncare 
- tuse 
- nas înfundat 
- dureri în gât 
- dureri de cap

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?