Diaspora, umilită din nou în Senat. Moțiunea împotriva lui Meleșcanu, respinsă

 
Diaspora imilită din nou de PSD-ALDE
Diaspora imilită din nou de PSD-ALDE

Moțiunea simplă prin care PNL și USR au cerut demiterea ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, pentru cozile la vot din diaspora la alegerile europarlamentare din 26 mai, a fost respinsă, marți, de plenul Senatului.

Moţiunea simplă "26 mai vă cere demisia, domnule Meleşcanu!", iniţiată de 34 de senatori PNL, USR şi PMP, a fost respinsă marţi în plenul Senatului.

În favoarea acesteia au votat 37 senatori şi 69 au fost împotrivă. Votul a fost electronic secret.

Iniţiatorii au susţinut, în textul moţiunii, dar şi în plen, că Meleşcanu a gestionat MAE şi a organizat alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai în străinătate ''în mod iresponsabil".

Senatorul USR Mihai Goţiu, care a citit textul moţiunii, i-a oferit lui Meleşcanu dosarele cu cele peste 120.000 de semnături ale românilor care au semnat petiţia comunităţii 'Declic' prin care i s-a cerut demisia ministrului.

"Ce s-a întâmplat în 26 mai, la secţiile de votare din diaspora, a fost picătura care a umplut paharul. Nu mai putem tolera proasta gestionare a MAE, a acestui minister-far responsabil de dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi multilaterale şi de imaginea României, acest minister care suferă cumplit din cauza domnului Meleşcanu. (...) Aţi eşuat lamentabil şi irevocabil în faţa cetăţenilor acestui stat în a le asigura dreptul fundamental de vot pe 26 mai. Vă cerem formal şi explicit să vă daţi demisia, domnule Meleşcanu! (...) Orice fărâmă de încredere din partea noastră faţă de dumneavoastră s-a spulberat pe 26 mai şi astăzi vă anunţăm că aţi rămas fără partener pe ringul de dans", se arată în textul moţiunii simple.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Date,domnilor ,sa demontatimârsevia
12 Jun 10:45
MAE ,de ce nu faceti o informare a votantilor pe sectii ?De ce nu spuneti cât ne costa votarea in afara ?SIE nu stie cine manevreaza si dl ministru nu a aflat pe cand stia ?Trăim din circ in circ,manevrâd emigratia spre binele patrei nostre fericte
Răspunde
0 0
Razvan
11 Jun 20:37
BEtivul de Gotiu a ajuns in Parlamentul Romaniei pentru a arata ca in vino veritas poate naste basescu, gotiu, etc!
Daca stim c ainainte cu 30 de zile de votare fiecare ambasada atrimis o lista cu numarul de persoane inregistrate conf legii, si cu numarul de alegatori estimati, basca in baza acestor date cu numarul cerut de ei de stampile,cabine de vot si centre de votare vedem escrocheria lui Johannis si ai lui mai usor! Si minciunile lor deasemenea!
Răspunde
0 0
eugenmarza
11 Jun 18:13
Perioada de vot 14 zile,votul sa se exprime in Romania. La ultimul domiciliu avut in RO .
Răspunde
0 0
Sorin Lacusta
11 Jun 18:06
USL este viu, de aceea nu trece nimic.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?