DIANA NEMEŞ, complicea lui Codruţ Marta, RĂMÂNE ÎN AREST

 
DIANA NEMEŞ, complicea lui Codruţ Marta, RĂMÂNE ÎN AREST
DIANA NEMEŞ, complicea lui Codruţ Marta, RĂMÂNE ÎN AREST

Diana Nemeş - cercetată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soţul său, Radu Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta - va rămâne în arest, a hotărât instanţa supremă, după ce femeia a cerut eliberarea pe motiv că este însărcinată în luna a opta.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Diana Nemeş a cerut vineri la instanţa supremă eliberarea din arest, pe motiv că este însărcinată în luna a opta şi că nu s-a sustras urmăririi penale.

Avocaţii Dianei Nemeş au arătat că aceasta nu s-a ascuns niciodată de organele de urmărire penală, nu a contestat procedurile de extrădare, a dat declaraţii complete şi are o atitudine sinceră şi de colaborare.

Apărătorii femeii au mai arătat că Diana Nemeş nu a avut nicio contribuţie la faptele cercetate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi că a ieşit din societatea soţului ei cu un an de zile înainte de începerea urmăririi penale.

Avocaţii au precizat că, până la acest moment, niciun alt inculpat din dosar nu are vreo măsură preventivă pe numele său, iar o femeie însărcinată în luna a opta nu poate reprezenta un pericol social.

Ei au mai arătat că Diana Nemeş a plecat în SUA cu trei săptămâni înainte de arestare şi că a făcut-o în scop turistic, pentru cei doi copii minori, şi nu s-a ascuns, aşa cum susţin anchetatorii.

Avocaţii au menţionat că cei doi copii ai femeii sunt în România, iar ea urmează să nască, astfel că nu s-ar putea sustrage de la urmărirea penală.

La rândul său, procurorul DNA prezent la şedinţă a arătat că Diana Nemeş ştia că e urmărită penal în România şi nu s-a întors în ţară de frică. "Practic, a recunoscut că a preferat să se ascundă, iar sarcina nu justifică luarea unei alte măsuri preventive", a arătat magistratul DNA.

În ultimul cuvânt, Diana Nemeş a spus că revenirea ei în ţară a durat mult pentru că a dorit să-şi aducă şi copiii în România şi că ea doreşte să fie alături de ei.

Un judecător de drepturi şi libertăţi de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a confirmat, miercuri, măsura arestării preventive pentru 30 de zile pe numele Dianei Nemeş şi a stabilit ca aceasta să fie închisă în perioada 7 mai - 5 iunie, decizia fiind contestată la instanţa supremă.

Diana Nemeş, cercetată în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soţul său Radu Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta, a fost extrădată din SUA, miercuri, fiind dusă la DNA pentru a fi audiată, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?