Dezvăluiri la Jocuri de Putere: UniCredit România ar fi implicată în dosarul Microsoft

 
Unicredit bank
Unicredit bank

UniCredit Bank, una dintre cele mai mari bănci din România, este implicată în dosarul Microsoft. Dezvăluirea a fost făcută în emisiunea "Jocuri de putere". Potrivit unor documente obţinute de jurnalistul Rareş Bogdan, instituţia financiară a primit drept comision 500 de mii de euro pentru a rezolva câteva probleme legate de licenţele educaţionale.

Jurnalistul Rareş Bogdan a prezentat la Jocuri de putere declaraţiile unui martor din dosarul Microsoft, care povesteşte cum a fost implicată banca UniCredit în acest caz.

"Mi s-a solicitat să platesc suma de 500 de mii de euro drept comision pentru a obtine din partea Unicredit, in rezolvarea acestei probleme. Domnul Şerban Tanasescu, fiul ministrul Finanţelor Mihai Tanasescu a tinut sa precizeze faptul ca stie ca prin Florica s-a dat suma de 700 de mii de euro, iar din aceasta suma, 500 de mii de euro mi s-au solicitat pentru a garanta cooperarea Unicredit in această speţă", precizează martorul, citat de Rareş Bogdan.

Şi nu a fost prima discuţie pe care martorul a avut-o despre implicarea UniCredit în problema licenţelor educaţionale.

"La un interval foarte scurt m-am intalnit cu Dragos Nicolaescu si l-am intrebat ce ar trebui sa acopere 700 de mii de euro ce imi fusese platita fara a face referire la disc cu Şerban Tanasescu. Acesta mi-a spus ca banii au fost virati pentru a acoperi toate cheltuielile necesare pentru rezolvarea problemei, l-am intrebat dacă rezolvarea problemei depinde si de Unicredit si mi-a raspuns ca e pozitia Unicredit Romania", a mai spus martorul, potrivit declaraţiei citate în emisiunea Jocuri de Putere.

Până la această oră, reprezentanţii UniCredit România nu au putut fi contactaţi.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?