Dezvăluirea fostului premier italian: Un telefon către Putin a schimbat un titlu fals Russia Today

 
Matteo Renzi, alături de Vladimir Putin
Matteo Renzi, alături de Vladimir Putin

Fostul premier italian Matteo Renzi scrie în cartea sa că la două ore după un telefon către Vladimir Putin, televiziunea guvernamentală Russia Today a schimbat un titlu fals și nefavorabil pentru șeful de atunci al guvernului de la Roma.O convorbire telefonică cu președintele Rusiei Vladimir Putin pare să fi dus la modificarea unui titlu fals al televiziunii guvernamentale ruse Russia Today, care are o prezență puternică în spațiul european.

Dezvăluirea este făcută de fostul premier italian Matteo Renzi în cartea sa ”O altă cale. Idei pentru Italia de mâine”, scrie The New York Times.

Totul s-a întâmplat în 2016, în timpul campaniei pentru referendumul privind reforma constituțională, promovat de Renzi cu prețul funcției de prim-ministru.

Un miting pro-Renzi, chiar unul cu prezență ridicată, a fost catalogat de Russia Today drept o manifestație împotriva premierului.

Titlul fals și evident nefavorabil a fost rostogolit pe rețelele sociale de adversarii prim-ministrului, iar acesta l-a sunat pe Putin pentru a se plânge.

”Matteo, știi că nu ține de mine ce fac jurnaliștii”, i-a spus Puin, după un moment de tăcere. ”Dar voi încerca să te ajut”, a adăugat președintele Rusiei.

Două ore mai târziu, titlul a fost corectat.

Pasajul din cartea lui Renzi, scrie New York Times, arată că liderii europeni erau preocupați de influența mașinăriei Kremlinului cu săptămâni bune înainte ca subiectul să explodeze în SUA.

Reforma constituțională propusă de Renzi a picat la referendumul din 4 decembrie 2016, iar premierul și-a anunțat demisia.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?