Dezvăluire bombă despre Florian Coldea: ştia de abuzurile de la DNA Ploieşti

 
Florian Coldea
Florian Coldea

Serviciul Român de Informații (SRI) ştia despre faptele lui Lucian Onea şi ale lui Mircea Negulescu de la „unitatea de elită", DNA-Ploieşti, însă informațiile au ajuns la fostul prim-adjunct, Florian Coldea, scrie Evz.ro.Detaliul apare în Ordonanța prin care Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a solicitat arestarea preventivă a celor doi, respinsă de CSM.

Fostul şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea, a fost revocat, ieri, din funcția de procuror, printr-o decizie a CSM, după ce el şi Mircea Negulescu, zis „Portocală", au scăpat ca prin urechile acului de arestarea preventivă la cererea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

În ordonanța prin care SIIJ a cerut arestarea preventivă a procurorilor suspendați Onea şi Negulescu, obținută de luju.ro, este descris modul în care aceştia acționau, manipulau probe sau mărturii sau îşi exercitau funcția cu reacredință.

În unele situații, informațiile pe care cei doi le obțineau ca procurori nu erau folosite în scopul documentării unei activități infracționale sau pentru a aflarea adevărului într-o speță penală, ci erau folosite ca „monedă de schimb" pentru a face sau a desface „ițele" puterii în județul Prahova, scrie Evz. Miza celor doi ar fi fost inculparea lui Sebastian Ghiță pentru intervenții la vârful Poliției şi Parchetului Prahova, însă din documentul citat reiese că tocmai Lucian Onea şi Mircea Negulescu se ocupau cu aşa ceva.

Potrivit ordonanței citate, un şef al Poliției Locale, Cristinel Toader a fost „băgat între coperți" de procurorul Mircea Negulescu, după ce a refuzat să îi facă jocurile, dar  acesta a făcut o plângere la SRI.

„Persoana vătămată (n.r. – Cristinel Toader) a indicat că a avut o discuție cum martorul Iancu Sabin, la acel moment director al Direcției Județene Prahova a SRI, discuție cu prilejul căreia l-a informat despre practicile procurorului Negulescu Mircea", se arată în Ordonanță.

În afara discuției cu SRI, Toader a informat CSM, Inspecția Judiciară, Parchetul General şi Senatul cu privire la abuzuri, fără niciun rezultat: a fost arestat preventiv, apoi plasat în arest la domiciliu.

Din Ordonanță reiese că în afară de şeful local al SRI, Sabin Iancu, un alt ofițer al Serviciului a fost implicat dosar: este vorba de Daniel Florea, care l-ar fi susținut pe şi el Toader pentru a-i face plângeri lui „Portocală".

De la cei vizați, în frunte cu ofițerul SRI Daniel Florea, au fost ridicate documente. Ulterior, s-a dovedit că înscrisurile şi, în general, perchezițiile nu au dus la niciun rezultat. Totuşi, totul a fost trimis către cineva care a beneficiat de aceste informații. Ordonanța nu spune în ce fel au fost folosite informațiile, nici numele celui care a intrat în posesia lor, însă din toate indiciile rezultă că „omul din umbră" este Florian Coldea:

„Cu prilejul efectuării acestor precheziții domiciliare, de la locuințele martorilor au fost ridicate înscrisuri care au fost trimise Serviciului Român de Informații – Cabinet prim adjunct prin adresa 150/P/2014 din 07.03.2016 (n.r. – la datele menționate prim-adjunctul SRI era generalul Florian Coldea)".

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Ce e mai important ,referendumul sau abuzulde putere si cercetarea abuzivă ?
16 Jan 14:04
Dl de la ora 9.39.mă surprinde ca atacă si scuza SRI pentru ce se intamplă în DNA.Nimeni nu a spus ca nu stia serviciul ,ci că a tolerat,poate initiat,ilegalități,ceea ce după legea penală este constiutire de crima organizata.Pe cand un dosar penal,sa va bucurati ca de dosarul dlui Dragnea :
Răspunde
0 0
johnneil
16 Jan 09:39
Cat de copil sa fi si sa nu sti ca SRI cunoaste tot ce misca in Romania? Si nu numai atat. Orice Serviciu Secret din orice tara stie tot ce se petrece in tara respectiva. Si asa trebuie. Cu asta se ocupa acel Serviciu. Daca nu stie inseamna ca nu este bun.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?