Dezbatere Realitatea.NET: Sunteţi de acord ca Ţinutul Secuiesc să primească autonomie?

 
Foto: wikimedia.org
Foto: wikimedia.org
Întâlnirea de luni de la Budapesta, dintre preşedintele Traian Băsescu şi omologul său ungar, Laszlo Solyom, a readus în prim-plan disputa pe Ţinutul Secuiesc. Băsescu a declarat că România nu va accepta conceptul de drepturi colective pentru minorităţi, dar a arătat că minorităţile recunoscute oficial în România au dreptul de a studia în limba maternă, de a-şi păstra cultura şi de a fi reprezentate politic în Parlament.


În luna octombrie a anului trecut preşedintele ungar declara, legat de autonomia Ţinutului Secuiesc: "E de la sine înţeles că minorităţile au dreptul la autonomie. Bineînţeles există foarte multe forme de autonomie - personală, culturală, teritorială, depinde de comunitatea respectivă, de la caz la caz, de care minorităţi, de care state, ce anume revendică aceste minorităţi şi ce doresc să obţină. Evident că sprijin această idee".

Ţinutul Secuiesc este o zonă din România, situată în estul Transilvaniei, locuită în majoritate de secui-maghiari. Este format din judeţele Mureş, Harghita, Covasna.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?