DEZASTRUL BREXIT. Guvernul în haos, țara divizată. Britanicii vor acum să rămână în UE

 
Theresa May
Theresa May

În vreme ce guvernul Theresei May este în plină criză și întâmpină obstacole insurmontabile în impunerea acordului pentru ieșirea din UE, majoritatea britanicilor, una la limită, ce-i drept, dă de înțeles că nu dorește Brexit-ul și ar prefera un nou referendum. Ziua de miercuri a fost una dezastruoasă pentru Theresa May, care a pierdut patru miniștri, inclusiv pe cel pentru Brexit, nemulțumiți de acordul propus de premier pentru ieșirea din UE. În vreme ce opoziția conservatoare se coagulează pentru a o înlătura pe May, în care nu mai au încredere, sondajele arată că majoritatea cetățenilor vor o schimbare și mai drastică de direcție.

Concret, mjoritatea cetăţenilor Marii Britanii vor rămânerea ţării în Uniunea Europeană şi sunt favorabili organizării unui nou referendum pe această temă. Cel puțin așa arată un sondaj Sky Data organizat la comanda postului Sky News.

Sondajul spune că 54% dintre britanici ar prefera rămânerea naţiunii în Uniunea Europeană, 32% ar vrea retragerea din UE fără niciun acord și doar 14% susţin acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

Același sondaj arată că 55% dintre britanici susţin organizarea unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE, iar 35% se opun unui acestui pas.

Puțini conservatori sunt în acest moment dispuși să mai organizeze un referendum.

Pentru May, primul pas important care urmează este cel al supraviețuirii în fața opoziției din partid, într-un moment în care parlamentarii conservatori își adună forțele pentru a impune un vot de neîncredere. 

Chiar dacă supraviețuiește acestei lovituri, May trebuie să treacă acordul cu UE, contestat din toate părțile, prin parlament.  

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?