Dezastru uriaș, soldat cu 1000 de morți din cauza ciclonului din Mozambic

 

Dezastru greu de imaginat în Mozambic, stat lovit în plin de un ciclon de proporţii. O mie de oameni au murit, iar aproximativ 1.500 au fost răniţi. Ciclonul a ajuns pe uscat joi, provocând rafale de vânt de până la 177 de kilometri pe oră. Însă echipele de salvare au ajuns în zonă abia ieri. Astfel arată un oraş din Mozambic, Beira, după trecerea circlonului Idai. Nenumărate locuinţe au fost rase pe faţa pământului, iar totul este acoperit de ape. Torentele au distrus drumuri, astfel că accesul în zonă este îngreunat. Pentru a se salva, unii oameni s-au agăţat de copaci până la sosirea echipelor de salvare. 

"Casa mea a fost distrusă în inundaţii, iar eu am fost îngropată. Fiica mea, care era cu mine în pat, a fost luată de ape, iar un torent mai puternic m-a îndepărtat pe mine.", a spus un localnic.


În faţa dezastrului, autorităţile au cerut ajutor internaţional. 


Ciclonul a afectat şi Zimbabwe, unde aproximativ 100 de oameni au murit. Imaginile publicate online arată râuri umflate, alunecări de teren şi şosele surpate. 


Încercăm să scoatem trupurile neînsufleţite din Biserica Catolică, în prezent. Sunt sicrie afară, mai sunt sicrie şi trupuri neînsufleţite înăuntru. Mulţi oameni suferă. Nu au avut nicio şansă aici. Încă mai recuperăm cadavre, încă mai căutăm oameni. 

În zonă nu este nici apă potabilă, nici curent. Autorităţile au decretat stare de calamitate. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?