Detaliul compromiţător pentru Iohannis în ordonanţa de clasare semnată de "alt Lazăr"

 
Iohannis, în dificultate?
Iohannis, în dificultate?
Iohannis, în dificultate?

Chiar dacă a făcut o confuzie care probabil îi va afecta mandatul de ministru şi îi compromite procesul de revocare a procurorului general, Tudorel Toader şi-a atins ţinta prin scandalul "ordonanţei de clasare": există un detaliu care îl pune în încurcătură pe Iohannis.Detaliul exploziv din decizia de clasare a dosarului lui Iohannis, semnată de procurorul Cristian A. Lazăr, este acela că această clasare a venit cu doar 2 zile înainte ca Iohannis să-şi depună oficial candidatura la președinție (în data de 20 septembrie 2014).

Procurorul-şef Augustin Lazăr a reacţionat după apariţia în presă a ordonanţei de clasare invocate de Tudorel Toader ca motiv de revocare a procurorului general, dar care a fost semnată de fapt de un alt procuror Lazăr.

Augustin Lazăr critică "manipularea" realizată de ministrul Justiţiei "prin distorsionarea adevărului", deoarece a lăsat să se înţeleagă că ordonanţa de clasare ar fi fost semnată chiar de actualul procuror-general.

Tudorel Toader continuă să susţină că nu a făcut nicio eroare şi se întreabă ce căuta acea hârtie tocmai în dosarul de candidatură al lui Lazăr de la Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiției a susținut miercuri seara, că în dosarul de numire a lui Augustin Lazăr în funcția de procuror general, dosar aflat la Ministerul Justiției, "s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis".

Tudorel Toader a promis că va face public documentul, dar ulterior a precizat că a cerut CSM acordul pentru publicarea documentului.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?