DETALII ŞOCANTE despre atacatorul de la Strasbourg. Cine este bărbatul şi ce-i apare în CAZIER

 
DETALII ŞOCANTE despre atacatorul de la Strasbourg. Cine este bărbatul şi ce-i apare în CAZIER
DETALII ŞOCANTE despre atacatorul de la Strasbourg. Cine este bărbatul şi ce-i apare în CAZIER
DETALII ŞOCANTE despre atacatorul de la Strasbourg. Cine este bărbatul şi ce-i apare în CAZIER DETALII ŞOCANTE despre atacatorul de la Strasbourg. Cine este bărbatul şi ce-i apare în CAZIER

Cetăţeanul francez considerat autorul atacului de marţi seara, de la Strasbourg, a fost închis în Germania, în 2016 şi în 2017, pentru furt, şi anul trecut a fost expulzat în Franţa, a declarat, miercuri, o purtătoare de cuvânt a Biroului pentru anchete penale al poliţiei germane, BKA, transmite Reuters.Procurorul francez anti-terorism Rémy Heitz a declarat că autorul atacului armat de la Strasbourg, Chérif C., a strigat „Allahu Akbar” (Allah e mare) după ce a deschis focul asupra oamenilor care vizitau un târg de Crăciun.

Atacatorul este încă în libertate, fiind urmărit de poliţişti. În cadrul unei conferinţe de presă la Strasbourg, Rémy Heitz a oferit mai multe detalii în legătură cu atacul de noaptea trecută. El a precizat că suspectul a tras în oamenii aflaţi pe străzile înguste din apropierea târgului de Crăciun de la Strasbourg timp de câteva minute. Ulterior, s-a confruntat cu un grup de soldaţi care patrulau şi a avut loc un schimb de focuri, în timpul căruia atacatorul a fost lovit. El a luat apoi un taxi până într-un cartier din apropiere, unde a avut loc un nou schimb de focuri cu poliţiştii, însă a reuşit să scape.

Potrivit procurorilor, bărbatul are un cazier bogat, cu 27 de condamnări şi mai multe perioade de închisoare, iar în timpul uneia dintre acestea s-a afiliat unei forme radicale a Islamului, scrie adevarul.ro.

Cetăţeanul francez considerat autorul atacului de marţi seara, de la Strasbourg, a fost închis în Germania, în 2016 şi în 2017, pentru furt, şi anul trecut a fost expulzat în Franţa, a declarat, miercuri, o purtătoare de cuvânt a Biroului pentru anchete penale al poliţiei germane, BKA, transmite Reuters.

Potrivit ziarului Tagesspiegel, el a spart un cabinet de stomatologie la Mainz, în 2012, de unde a furat bani şi dinţi de aur. Patru ani mai târziu, el a spart o farmacie, la Engen, în apropiere de Konstanz.

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, este cunoscut de autorităţile franceze ca fiind islamist radicalizat, a menţionat purtătoarea de cuvânt.

Franţa, în alertă. Atacatorul de la Strasbourg, vânat de sute de polițiștiAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?