Detalii noi, înfricoşătoare, ies la iveală despre atacatorul Khalid Masood. Cum şi-a terorizat soţia

 

Presa britanică publică noi informaţii despre trecutul violent al teroristului de la Londra. Acesta a primit tratament psihiatric pentru rezolvarea acceselor de furie. Din cauza comportamentului abuziv, fosta sa soţie s-a mutat dintr-un capăt în celălalt al ţării. Între timp, liderii religioşi din Regat au făcut apel la unitate, iar comunitatea musulmanilor s-a delimitat de agresor.

Persoanele care l-au cunoscut pe Khalid Massoud în tinereţe vorbesc despre o persoană deranjantă, cu un comportament schimbător. În anul 2000, el şi-a atacat cu un cuţit unul dintre prieteni şi i-a spus acestuia că vrea să ucidă pe cineva, că vrea să vadă sânge. Ulterior, el a primit tratament pentru accesele de furie.

Acestea erau atât de mari încât fosta sa soţie a divorţat de el după doar trei luni. Femeia a spus că Massoud încerca să îi controleze fiecare aspect al vieţii, motiv pentru care s-a mutat cât mai departe de el.


Autorităţile au descoperit că teroristul a călătorit de mai multe ori în Arabia Saudită, după ce s-a convertit la Islam. Anchetatorii cred că el a fost radicalizat în închisoare. După eliberare, el şi-a convins una dintre fiice să îi calce pe urme şi să devină o musulmană convinsă.

Comportamentul teroristului britanic a fost condamnat de comunitatea musulmanilor din Marea Britanie.

"Dacă ar fi fost un musulman adevărat, nu ar fi făcut acest lucru. Nu poţi să răneşti oamenii, copiii, şi să te numeşti musulman. Cum? Îmi pare rău pentru această ţară, care ne-a oferit atâtea oportunităţi. Voi apăra această ţară, dar asta nu are nicio legătură cu mine sau cu religia mea şi nu voi prezenta scuze pentru acest lucru", susţine o femeie de religie musulmană.

Liderii diferitelor religii din Regat s-au întâlnit la Londra şi au transmis şi ei un mesaj de unitate.

Între timp, poliţia a anunţat că doar două persoane dintre cele 11 care au fost reţinute în urma anchetei au rămas în arest.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?