Detalii de ultimă oră despre românul condamnat la moarte în Malaezia. Nu e aşa cum se credea!

 
Ce şanse mai are Ionuţ Gologan să scape de condamnarea la moarte
Ce şanse mai are Ionuţ Gologan să scape de condamnarea la moarte

Guvernul României a anunțat zilele trecute că intenționează să negocieze cu Malaezia pentru a extrăda persoanele care sunt condamnate în această țară, printre acestea aflându-se și Ionuț Gologan.

Avocatul Artin Sarchizian spune care este procedura, dar și în cât timp ar putea să se încheie un acord, astfel încât Gologan să fie adus în țară.

”Trebuie să fim optimişti şi să ne încredem în capacitatea şi posibilităţile statului român de a conduce în mod eficient aceste negocieri printr-o strategie politică şi diplomatică. Dar, dacă ar fi să ne uităm în urmă, istoria este destul de sărăcăcioasă în astfel de înţelegeri între malaezia şi alte state. Nu ştiu exact în ultimul timp să fi fost încheiate, dar asta nu înseamnă că nu pot fi încheiate cu statul român pe viitor. Eu sunt de părere că este un proces de durată. Nu cred că va fi o procedură de urgenţă. Poate să dureze un an sau chiar mai mult, pentru că ei sunt foarte atenţi să integreze această măsură în politica lor externă generală. Şi se creează un precedent. Este, aşadar, o decizie destul de dificilă şi pentru ei”, a declarat Sarchizian pentru ziarulring.ro.


În acest moment, patru români sunt încarcerați în închisorile din Malaezia, aceștia fiind acuzați de trafic de droguri, iar toți riscă să fie executați. Cel mai mediatizat caz este cel al lui Ionuț Gologan, arestat în 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur cu 1,5kg de metamfetamină și condamnat de instanța supremă la pedeapsa cu moartea. Guvernul României vrea să negocieze cu autoritățile din Malaezia pentru a semna trei tratate, printre care și cel care priveste extrădarea românilor care sunt condamnați. Astfel, Ionuț Gologan ar putea scăpa de pedeapsa capitală.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?