DESPĂGUBIRI PENTRU DACIA. Deputații au adoptat proiectul privind despăgubirea deponenților la BRD

Deputații au adoptat proiectul privind despăgubirea deponenților la BRD pentru Dacia
FOTO: www.latrecut.ro

DESPĂGUBIRI PENTRU DACIA. Plenul Camerei Deputaților a adoptat marți proiectul de lege privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC Bank înainte de anul 1990 și și-au transferat aceste depozite la BRD - Groupe Société Générale în anul 1991 în vederea achiziționării de autoturisme DACIA.DESPĂGUBIRI PENTRU DACIA. Deputații au adoptat proiectul de lege cu 306 voturi "pentru" și trei "împotrivă".
Proiectul de lege completează OUG 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC SA în vederea achiziționării de autoturisme, scrie Agerpres.

DESPĂGUBIRI PENTRU DACIA.  Potrivit raportului Comisiei de buget, despăgubirile se acordă atât pentru perioada depozitului constituit la CEC-SA, cât și pentru perioada depozitului constituit la BRD, după cum urmează: pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC SA înainte de data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianuarie 1990, până la data de 31 decembrie 2013; pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC după data de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data efectuării depunerii la CEC, până la data de 31 decembrie 2013.

DESPĂGUBIRI PENTRU DACIA. De asemenea, modul de calcul al valorii totale a despăgubirilor prevăzute în OUG 156/2007, precum și celelalte elemente necesare aplicării legii, se stabilesc prin hotărârea Guvernului în termen de 60 de zile de la publicarea prezentei legi în Monitorul Oficial.  Printre cei zece inițiatori ai propunerii legislative 226/2011, care a fost respinsă în 2011 de Senat, se numără deputații de la PDL, independenți și minorități.
Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

Articole recomandate


Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
cornel
04 Feb 23:38
Este o hotarare corecta facuta in favoarea oamenilor de rand nu pentru baroni sau baietii destepti.Sper sa fie dusa pana la capat in cel mai scurt timp.
Pentru care motiv nu au luat aceasta hotarare parlamentarii din legislatiile anterioare.Noi astepta aceasta de 20 ani.
Răspunde
2 0
05 Feb 01:02
2 Nu spune ca e o hotarare rea. Intrebarea este : Unde au disparut banii celor care i-au depus la CEC? S-au volatilizat? Acum platim toti pentru unii carora li s-au furat banii. Si ce-au asteptat atata timp? Inseamna ca sunt bani la buget daca USL isi permite sa faca astfel de cadouri...
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?