Descoperirea NASA care schimbă toate manualele de astronomie

 

Observațiile astronomilor de la NASA au dus la o schimbare majoră în clasificarea planetelor din sistemul nostru planetar: Saturn a detronat Jupiter în rândul planetelor cu cele mai multe luni.

O echipă de astronomi a descoperit 20 de noi sateliți naturali care orbiteză pe inelele planetei Saturn, ceea ce înseamă un total de 82.

Jupiter, în schimb, are doar 79 de sateliți. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul unui telescop din Hawaii.

Potrivit BBC News, 17 dintre sateliții lui Saturn au o direcție retrogradă. Ceilalți 3 orbitează într-o direcție de progres, adicăă aceeași direcție cu care se rotește planeta.

Sateliții nou-descoperiți au un diametru de aproximativ 5 kilometri şi perioade de rotaţie de doi şi trei ani, potrivit Space.com.

Cel mai probabil, au făcut parte din trei corpuri cereşti uriaşe, distruse la impactul cu asteroizi.

În acest context, astronomii solicită ajutorul publicului pentru a le găsi nume noilor sateliţi. Oamenii pot trimite propunerile pe Twitter, până pe 6 decembrie.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?