Descoperirea arheologică făcută în Israel care va rescrie istoria omenirii

 
Descoperirea arheologică făcută în Israel care va rescrie istoria omenirii
Descoperirea arheologică făcută în Israel care va rescrie istoria omenirii

Arheologii au descoperit o vatră de foc care pe lângă cenuşă are şi oase animale carbonizate. Aceasta aduce detalii noi despre originea speciilor noastre de pe Pământ.

Descoperită în Israel, vatra cu pricina are nu mai puţin de 300.000 de ani vechime, cu mult înainte de „data oficială de naştere" a lui Homo Sapiens. Are aproximativ doi metri în diametru, iar straturile de cenuşă confirmă faptul că aceasta a fost folosită în mod repetat de-a lungul timpului, scrie stiintasitehnica.com.

Conform arheologului Ruth Shahack-Gross de la Institutul de Cercetare Weizmann din Israel, liderul echipei de cercetători implicaţi în proiect, este cert că vatra a fost folosită de un grup mare de oameni ai peşterilor. Mai mult, el susţine că poziţia vetrei implică o planificare atentă, implicit un nivel de inteligenţă superior al celor ce o creaseră şi folosiseră.

Misterele însă de abia acum încep. Vatra a fost descoperită în peştera Qesem, peşteră descoperită întâmplător acum circa 10 ani lângă Tel Aviv.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
3 0
Dorin-Adrian Cristea
31 Jan 13:46
Exista un obicei al maimutelor si anume sa isi spele fructele. Obiceiul s-a raspandit prin imitatie si la alte primate initial, insa, a fost doar de la una. exista o capacitate mimetica a maimutei de a cpoia omul unclusiv ca infatisare, nu-i asa DAC de pe aceeasi pagina?
Răspunde
4 -5
DAC
30 Jan 22:27
Acolo este un cuptor dacic , dacii au fost primii in lume ,popor destept si evoluat , din limba lor s-a raspindit limbile romanice ce se vorbesc in Italia, Spania, Franta etc.Noi avem dreptul la europa centrala ,o parte din Asia Mica si din peninsula araba .Restul sunt impostori .Daciii au ramuri pina la omul de neanderthal ,ce fusese mai devreme decat ala sapiensu.
Răspunde
2 0
Dorin-Adrian Cristea
31 Jan 14:09
2 Tu ai dreptate in e scrii dar foloseste te rog un alt nick pentru ca doar eu l-am folosit pana de curand.
14 -7
BOZGAN GHEORGHE
30 Jan 11:35
Smecherie eveiasca,pentru a demonstra ca homo sapiens isi are origine pe teritoriul de azi al israelului si nu in Africa. Cum sa poata accepta eveii ca Africa a produs omul inteligent si nu locurile lor sfinte. Evreii habar n-au ce este cu Zidul Plingerii la care se inchina azi.Au ingropat recent la subsolul lui o ulica cu o vechine de 3500 ani,luata din alta parte si acum spun ca zidul (facut de musulmani) este de fapt ala vechi,facut de Solomon
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?