Descoperirea care schimbă lumea: organe umane crescute în oi

Descoperire ştiinţifică uriaşă a cercetătorilor de la Universitatea California. Ei au creat un embrion hibrid care conține atât celule umane, cât și ale unor animale. Savanții susțin că, datorită acestei metode, ar putea fi crescute organe umane în animalele de fermă. Iar asta ar rezolva problema globală a lipsei de organe pentru transplant, notează Realitatea TV.Oamenii de ştiinţă din Statele Unite şi Japonia au transferat celule stem umane în embrioni de oi, o descoperire medicală revoluţionară în medicină. 

Cercetătorii produc embrioni animali care însă nu sunt capabili, din punct de vedere genetic, de a crește un organ anume cum ar fi, spre exemplu, pancreasul. Ulterior, acești embrioni sunt injectați cu celule stem umane. Numărul celulelor umane în acest embrion poate fi mic, însă, cât timp el crește în uterul animalului, celulele umane produc astfel organul pe care genele animalului nu-l pot crea.

Noua metodă deschide calea pentru adaptarea genetică a organelor ca ele să fie compatibile cu pacientul şi să se elimine posibilitatea de respingere.

Oamenii de ştiinţă susţin că aceste prime rezultate demonstrează că pot fi crescute organe pe animale şi se pote vindeca astfel boli rare fără suprimarea sistemului imunitar. 

Deşi metoda e la ani distanţă de rezultate concrete, ea poate remedia problema lipsei de organe pentru transplant. În Statele Unite, 20 de oameni mor zilnic pentru că nu pot fi transplantați. 

 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?