Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania

Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania
Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania
Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania Descoperire terifiantă în burta unui caşalot găsit mort pe o plajă din Spania

Un caşalot găsit fără viaţă pe o plajă din Murcia, localitate aflată în sudul Spaniei, a decedat în urma şocului gastric produs de ingerarea a 29 de kilograme de deşeuri din plastic, au anunţat, vineri, autorităţile locale, citate de The Telegraph.În stomacul şi intestinele exemplarului mascul tânăr au fost găsite deşeuri precum pungi, saci de rafie, fragmente de plase de pescuit şi de frânghii, dar şi o canistră din plastic, au anunţat experţii marini, în urma autopsiei.

Caşalotul, de aproape 10 metri lungime şi cântărind peste şase tone, a fost găsit mort pe o plajă din Cabo de Palos la sfârşitul lunii februarie.

Descoperirea tristă a cauzei morţii animalului a determinat autorităţile din regiunea Murcia să lanseze o campanie împotriva deversării în apă a deşeurilor din plastic.

Consuelo Rosauro, director general pentru mediu în cadrul Guvernului regional de la Murcia, a declarat că, în ultimul deceniu, prezenţa plasticului în apă a devenit una dintre cele mai mari ameninţări la adresa vieţuitoarelor marine din lume.

"Multe animale se încurcă în deşeuri sau ingerează mari cantităţi de plastic ce le provoacă în final moartea", a spus ea.

Specie ameninţată cu dispariţia, caşalotul este cel mai mare cetaceu cu dinţi şi are cel mai mare creier dintre toate vieţuitoarele de pe pământ. Alimentaţia sa naturală este compusă în cea mai mare parte din calamari, iar speranţa de viaţă este aproximativ egală cu a oamenilor, de circa 70 de ani.

Specialiştii din cadrul centrului pentru salvarea animalelor El Valle, care au realizat autopsia exemplarului tânăr, au declarat că acesta nu a putut digera sau elimina plasticul înghiţit şi, ca urmare, a decedat în urma peritonitei, notează agerpres.ro.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?