Descoperire surprinzătoare făcută de arheologi lângă piramide

 
Descoperire surprinzătoare făcută de arheologi lângă piramide
Descoperire surprinzătoare făcută de arheologi lângă piramide
FOTO: Daily Mail

Rămăşiţele unui port şi a unei cazarme în care stăteau trupele militare sau marinarii au fost descoperite în apropiere de piramidele din Giza. Potrivit oamenilor de ştiinţă aceste construcţii erau utilizate pe vremea când au fost ridicate piramidele, acum 4.500 de ani.

Arheologii au excavat un oraş din apropierea piramidelor din Giza care datează din timpul faraonului Menkaura, cel care a construit cea de-a treia piramidă din Giza. De asemenea, ei au excavat şi un oraş din apropierea unui monument dedicat reginei Khentkawes, despre care se crede că ar putea fi o fiică a lui Menkaure.  Cazarma este aşezată în oraşul de lângă piramide, în timp ce noul bazin descoperit, care se pare că făcea parte dintr-un port este localizat în apropiere de oraşul din apropierea monumentului lui Khentkawes, scrie descopera.ro.

Mai multe descoperiri din oraşul localizat aproape de monumentul lui Khentkawes sugerează că Giza a fost un port înfloritor, susţine arheologul Mark Lehner. De exemplu, cercetătorii au descoperit un bazin aproape de oraşul Khentkawes, la doar un kilometru de canalul fluviului Rin. 

Acest bazin ar putea fi „o extensie a unui port sau a unei faleze”, a explicat Lehner în cadrul unui simpozion organizat de Societatea pentru Studierea Antichităţilor din Egipt. De asemenea, Lehner a mai declarat că echipa lui a mai descoperit la Giza şi resturi carbonizate de pin, stejar, ienupăr şi cedru, arbori care creşteau într-o parte din estul Mediteranei numită Levant.  Mai mult, ei au mai descoperit aici şi mai bine de 50 de exemple de vase din ceramică provenite din Levant.  Totodată, specialistul a mai explicat că la Giza a găsit cantităţi mari de granit provenit din Assuan, localizat la graniţa sudică în Egioptul Antic, şi care pare să fi fost transportat pe Nil, până în acest port. 

„Pentru trei generaţii, Cheops, Chephren, Mykerinos , Giza a fost portul central”, a explicat Lehner. 

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
2 0
sile
30 Jan 19:57
Cititorule,poate ca redactorului ii plac ANAGRAMARILE si INCRUCISARILE si la momentul redactarii era ..in transa ! Sau dorea sa vada cati au spirit de observatie !
Răspunde
8 -1
Voda Cumplitu
30 Jan 17:24
DACA "RIN" ATUNCI O FI FOST FLUVIUL "REIN" DIN GERMANIA,... !
CINE STIE,... POATE NEMTII AU RIDICAT PIRAMIDELE !
PE CIND OARE O SA GASEASCA ARHEOLOGII SI O VAZA DE ALABASTRU CU O ZVASTICA PE EA ???
LA ZIARISTII DE ASTAZI,... NIMIC NU ESTE IMPOSIBIL !
ASA CA ;
KEEP CALM
AND
IN CUNEIFORMA,
NU INCURCA "CUIELE" !
************************************ ;-)
Răspunde
2 0
Colonelu' Freakaparu'
30 Jan 21:55
4 Avea RINita (alergica la nisip), ala de-a suflat scribului si nu le-a mai iesit NIL pe papirusurile "Realitatii"...

Faraoane Gusa, trimite-ti sclavu-n desert!!!
6 0
ronny
30 Jan 17:16
cind copiezi in soala la liceu si la bac normal ca pui Rinul in Egipt si invers INCULTILOR
Răspunde
6 0
andrei
30 Jan 17:08
Inapoi la scoala!!! Cine v-a invatat ca raul Rin curge in Egipt? Rusinica!

Un pic mai multa atentie cand copiati/traduceti niste stiri nu ar strica. E de inteles ca nu ati facut o ora de teren in toata viata voastra de (pseudo)jurnalisti, insa un pic de cultura generala ar fi foarte utila pentru toata lumea...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?