Descoperire remarcabilă: Iată când au loc cele mai mari cutremure! Cercetătorii sunt şocaţi

 
Descoperire remarcabilă: Iată când au loc cele mai mari cutremure! Cercetătorii sunt şocaţi
Descoperire remarcabilă: Iată când au loc cele mai mari cutremure! Cercetătorii sunt şocaţi
Descoperire remarcabilă: Iată când au loc cele mai mari cutremure! Cercetătorii sunt şocaţi Descoperire remarcabilă: Iată când au loc cele mai mari cutremure! Cercetătorii sunt şocaţi Încă un cutremur în Vrancea, în urmă cu puţin timp

Oamenii de ştiinţă au discutat extrem de mult, în ultima perioadă, despre legătura dintre mişcările Lunii şi cutremurle. Acum, se pare că cercetătorii au găsit un răspuns privind această ipoteză.Un nou studiu realizat în Japonia arată că cele mai mari cutremure au loc, cel mai probabil, când este Lună plină sau Lună nouă.

Cercetătorii de la Universitatea din Tokyo au analizat trei baze de date diferite privind cele mai mari cutremure din lume (de peste 5,5 grade) care au avut loc în ultimii 20 de ani. Aceştia au reconstituit dimensiunea şi amplitudinea mareelor dinainte de cutremure, iar descoperirile au fost şocante.

Oamenii de ştiinţă au speculat de mai multă vreme că alinierea Lunii cu Pământul ar putea influenţa magnitudinea seismelor, însă până acum nu au avut date contrecte în acest sens, potrivit sciencealert.com.

Potrivit cercetării, unele dintre cele mai puternice cutremure din ultimele două decenii, cel din Indonezia din 2004 (9,3 grade), cel din Chile din anul 2010 (8,8 grade) şi cel din Japonia din 2011 (9 grade) au coincis cu aceste două faze ale Lunii.

De fapt, 9 din cele mai mari 12 cutremure din perioada dezvoltată (mai mari de 8,2 grade) au avut loc când era Lună nouă sau plină.

În schimb, nu s-a găsit o corelaţie directă între cutremurile mai mici şi fazele Lunii.

PROMOTIE LA eMAG! CONSULTATI OFERTELE DE ULTIMA ORA AICI!!!Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?