Descoperire: PLANTELE NU CRESC LÂNGĂ UN ROUTER WI-FI

 
Descoperire: PLANTELE NU CRESC LÂNGĂ UN ROUTER WI-FI
Descoperire: PLANTELE NU CRESC LÂNGĂ UN ROUTER WI-FI
FOTO: shutterstock.com
Descoperire: PLANTELE NU CRESC LÂNGĂ UN ROUTER WI-FI Descoperire: PLANTELE NU CRESC LÂNGĂ UN ROUTER WI-FI

Routerele wireless și WiFi-ul în general sunt dispozitive necesare în zilele noastre, însă impactul asupra sănătății este semnificativ- scrie playtech.ro

Au existat multe studii în trecut ce sugerează impactul negativ pe care îl are un dispozitiv WiFi asupra organismelor vii.

Cele mai noi rezultate vin de la un grup de elevi de liceu din Suedia care au realizat un experiment interesant. Aceștia au ajuns la concluzia că dormitul lângă telefoanele mobile ar putea duce la o lipsă de concentrare în ziua următoare. Intrigați, studenții au cerut să studieze efectul radiației dispozitivelor WiFi, însă școala nu a avut resursele necesare.

În loc să renunțe, cei cinci studenți au optat să testeze această teorie pe un router care oferă un nivel de radiații comparabil cu cel al unui smartphne. Aceștia au amplasat șase tăvi cu semințe de creson, o plantă ce crește în grădină sau pe apă, într-0 cameră cu două routere WiFi. Același număr de semințe a fost pus într-o cameră fără router WiFi. În timpul următoarelor 12 zile, studenții au studiat fenomenul și rata de creștere a plantelor. Semințele din camere fară routere au înflorit și au crescut normal, în timp ce cele din camera routerelor erau fie moarte, fie nu au crescut deloc. Studenții au primit aprecierile binemeritate din partea profesorilor, iar o profesoara din Suedia, de la institutul Karolinska, dorește să realizeze în viitorul apropiat același experiment, cu router Wi-Fi, într-un mediu mult mai precis.

Aceste lucruri simple ar trebui să ne facă să ne gândim atunci când ne culcăm cu toate dispozitivele electronice lângă noi și probabil să ne ajute să conștientizăm importanța unui ceas deșteptător în locul smartphone-ului, pe noptieră.

Subiecte pe aceeași temă



Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
4 -4
Munteanu Mugurel
05 Jan 22:35
Prostii ... La mine acasa plantele de langa routerul wi-fi de la romtelecom au crescut superb ...
Răspunde
3 -5
florin
05 Jan 22:43
3 Asa e, dar ce poti sa faci cind vezi ca prostiile astea prin la un procent asa mare...?
7 -2
Hmmm...
05 Jan 20:42
Cine ar avea mai mare interes sa minta aici? Evident, cine castiga bani din acea tehnologie! Cine poate mitui sau presa cercetatori sau guvernanti sa spuna ca nu-i nici o problema? Cine are banii, adica tot cine castiga bani din acea tehnologie! Atentie la linkul care vi la dat cineva mai jos, acelea sunt cercetari facute de cercetatori adevarati, nu de elevi de liceu, care sustin aceleasi lucruri, tehnologia actuala folosita in domeniul wi-fi si telefonie mobila e periculoasa! Nu se recunoaste fiindca s-ar pierde multi bani daca ar face-o si ar avea efecte economice serioase! Dar, cancerele au crescut cu peste 300% (OFICIAL!!!) din 1990 pana astazi! Asa ca racnetele celor interesati financiar in problema si mistoul ieftin al neobigotilor tehnostiintifici,cu nimic mai saltati ca cei religiosi de care rad ei, e irelevant...
Răspunde
0 -3
florin
06 Jan 15:01
4 Nus- de acord cu tot ce ai spus, asa ca ti-am dat un minus (asa-s eu, fraier, daca dau minusuri incerc sa le si explic). De mintit au interes sa minta ambele tabere, de data asta pare sa tina partea celor care vor sa bage retea pe fir peste tot. Studii peste studii pot fi comandate la fel, de ambele tabere, fiecare luind de bune studiile care-i convin. Eu n-am interese, dar ma ocup de emisiile radio si ma uit cu relaxare la afirmatiile alarmistilor. Influenta asupra organismului uman, daca ar fi, ti-ar putea, la extrema, scurta viata cu 3 zile (zic si eu o cifra din burta). Ce crezi, merita sa arunci toate gadget-urile care iti fac viata mai frumoasa pentru cele 3 zile de la batrinete ? N-am vazut indivizi indignati de celelalte surse de emisie radio (nu e radiatie, e radiofrecventa, nu radioactivitate), mult mai puternice, dar despre care nu se stie. Aeroporturile, navele, statiile meteo, toate sint prevazute cu aparatura radar. Nu fac rau nici alea, dar sint de mii de ori mai tari decit wireles-urile). Nu ne omoara decit cele pe care le stim ?
5 -2
Pentru "destepti"
05 Jan 15:11
*ttp://stopsmartmeters.org.uk/papers-finding-adverse-biological-effects-damage-to-health-from-wi-fi/
Răspunde
7 -5
florin
05 Jan 17:55
2 Eu mi-am scos deja routerul din priza (a mai ramas putin curent in el, asa ca ma grabesc cu raspunsul), acum ma duc sa arunc cu pietre si in pilonii releelor de tot felul care se gasesc prin orase, pe linga si in crestetul muntilor (stii, parabolele alea mici, cu radiatie orizontala, cu capac de plastic in fata). Mai vad cum ma descurc cu celelalte surse nocive, ca sint multe, foarte multe, numai ca nu stim de ele.
6 -3
@florin
05 Jan 19:28
2 Nu mai b0ule, de ce l-ai scos din priza daca e asa sanatos? Dormi cu el in pat!
4 -5
florin
05 Jan 20:14
4 L-am scos, colegule de specie, pentru ca m-a speriat articolul si comentariile pro. Tu renunta (daca il ai) sau daca nu poti fara, lipeste de el niste plicuri din alea de care vinde Ancu Dinca unei categorii intelectuale bine definite, sigur vei scapa de necazuri. Sau inlocuieste-l cu unul din lemn, cu emisie ecologica.
P.S. E nasol sa vezi atita nevinovatie intelectuala la poporul asta. E deprimant.
4 -6
florin
05 Jan 20:17
7 @b0ule: E destul de trist daca n-ai priceput ironia si chiar ai crezut ca am scos routerul din priza.
8 -6
ion Dragu
04 Jan 22:04
Si eu folosesc asa ceva; Iar acum ma gindesc ce pot face
Răspunde
8 -7
Jan
04 Jan 21:48
Bine ca nu au deschis robinetele de la chiuveta din bucatarie, ca ar fi luat foc apa de la gazele de sist, daca nu cumva era si otravita cu cianura cu care fusese extras aurul cu care au fost fabricate circuitele WiFi-ului. Ca imperialistii astia au uitat ca se poate comunica si cu fumuri sau buciumuri de pe dealuri, tehnologie ecologica si tot wireless.
Răspunde
12 -6
dismas
04 Jan 19:14
Si curentul dauneaza plantelor
am tras curent de la casa la hidrofor la 10 cm adancime
si iarba sa uscat in apropiere de fir
va dati seama ce se intampla cu noi in casa plina de fire electrice ?
Răspunde
6 -8
florin
05 Jan 10:57
4 Hai, spune, ce se intimpla ? Eu folosesc radiofrecventa (ca despre asta e vorba, se face propaganda cu lucruri mai greu de inteles, nefiind palpabile) la puteri mult mai mari, zilnic si de foarte aproape. Nu mi-a crescut coada, sint bine-sanatos, cresc si plantele pe linga emitatoare (100 w, nu 5-10 mW, ca la routere). In plus, exista in jurul nostru dispozitive care emit radiofrecventa (nu e vorba de radiatii ionizante, cum se lasa sa se faca confuzia) cu puteri infinita mai mari decit cele in discutie, dar despre care daca nu sti, gata, nu exista. Stii cum trec prin tine impulsurile statiilor radar ? (care nu-ti fac nimic, stai linistit)Si tu te temi de wifi ? haha...
16 -9
stire veche dar mereu neglijata...
04 Jan 14:51
OMS a recomandat scoaterea retelelor wireless din Marea Britanie pentru ca dupa implementarea acestora a explodat numarul cazurilor de cancer al sangelui, concluzia a fost a unor 34 expertzi ai OMS.
Deasemenea pe 27 mai 2011 Consiliul European a zis nu telefoanelor mobile si retelelor wireless tot in scoli.
se pare ca cei mai tineri sunt mult mai expusi riscurilor datorita vitezei de replicare celulara, a imaturitatii sistemului imunitar.
Răspunde
1 -9
Trezirea !
05 Jan 12:53
7 Culmea, eu am auzit invers, conform OMS telefoanele nu afecteaza celula pentru ca folosesc unde radio care au lungimi de unda mari.
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?