Descoperire GRANDIOASĂ în Buzău: "Poate fi cea mai mare din ultimii 30 de ani". Ne îmbogăţim?

 

Descoperire neaşteptată în România. Specialiştii spun că poate fi cea mai mare din ultimii 30 de ani. OMV Petrom (SNP) şi Hunt Oil Company of Romania au anunţat descoperirea unui zăcământ de ţiţei şi gaze în sudul judeţului Buzău, după o investiţie comună în explorare care se ridică la 5 milioane euro, scrie Mediafax.

"Aceasta are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei", se arată într-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV.

Zăcământul a fost descoperit în perimetrul VIII Urziceni Est, la o adâncime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se află la 7-12 km distanţă de zăcăminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

Estimările obţinute din testele efectuate la cele două straturi geologice indică o producţie potenţială pe sondă de 1.200 - 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.

"Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare post-privatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României", a declarat, într-un comunicat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare şi producţie.

În perioada următoare, cele două companii vor continua testele pentru a determina potenţialul de producţie şi vor realiza campanii de achiziţie de date seismice în regiune.

Descoperirea a fost făcută în cadrul parteneriatului de explorare onshore încheiat în 2010 de OMV Petrom şi subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil. Asocierea vizează explorarea blocurilor I Adjud şi VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
Comentarii existente
0 0
Lorin
17 Dec 20:09
Oferte de lucru urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email: lorin.nae@outlook.com
Răspunde
6 0
adytza
17 Dec 19:06
ha ha ha!!!castiga altii,noua ne mai pune o acciza.
ponta nu ne mai fura!!
Răspunde
1 -2
WEST
17 Dec 14:34
BUCURATIVA CA E AUSTRECILOR DACA ERA AL NOSTRU MAI AVEAM 500 DE SMECHERI PUTRED DE BOGATI.
Răspunde
1 0
17 Dec 21:06
2 Te înșeli, nu a austriecilor ci a rușilor fiindcă ei dețin OMW....Am fugit de diavol și am dat nas in nas cu el !!!
3 0
Pavel
17 Dec 13:10
noi nu, ei da
Răspunde
12 0
paul
17 Dec 12:45
Cit de greu e sa facem o nationalizare a resurselor naturale si gata.
Răspunde
0 0
Emil
17 Dec 12:03
Unde mai exact s-a găsit? Unde este locația? Mulțumesc !
Răspunde
17 -2
Clau
17 Dec 11:55
Multumim lui nascase , care a pus pe tava austriecilor petrolul romanesc. Si se mai vaita pe la CEDO ca a facut 1 an jumatate puscarie degeaba. Trebuia impuscat !
Răspunde
24 0
Sandu
17 Dec 11:52
Avem atitea zacaminte si bogatii, si suntem cel mai sarac popor din Europa, cu cei mai bogati conducatori.Nu va intrebati, oare de ce??
Răspunde
8 -2
ca sa vezi !
17 Dec 11:43
Nu ne imbogatim ,a avut grija poanta de asta ,redeventele ,discutarea lor amanate pana dupa alegeri le va face fantoma asa zisa liberala a lui taricel ,la indicatiile pretioase ale toantei .
Răspunde
17 -2
ion
17 Dec 11:11
pacat ca nu-i al nostru petrolul,pacat ca redeventele sunt firimituri,asa ne trebuie daca am ales si-am tolerat politicieni,presedinti care au tradat si vandut tara si poporul bucata cu bucata strainilor
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?