Descoperire fascinantă. Cercetătorii sunt uluiți

 

Un grup de cercetători din Neuquén, provincia de sud a Argentinei, a descoperit fosila unei noi specii de dinozaur ornitopod din familia erbivorelor, cu o vechime de 86 milioane de ani.Rămăşiţele scheletului dinozaurului denumit 'Mahuidarcursor' au fost prezentate publicului vineri la Centrul Alberdi din Neuquén. Studiul a fost publicat în revista de specialitate 'Cretaceous Research', de paleontologi internaţionali, în frunte specialista argentiniană Penélope Cruzado Caballero.

"Deşi au fost găsite rămăşiţe nedeterminate ale acestui grup de dinozauri în aceeaşi zonă, 'Mahuidacursor' reprezintă prima consemnare semnificativă pentru această zonă din situl Neuquina", a declarat Cruzado Caballero.

S-a putut estima că exemplarul descoperit a trăit în urmă cu între 86 şi 83 milioane de ani.

Datorită participării la studiu a expertului Ignacio Cerda s-a putut examina "structura microscopică a acestor fragmente osoase", care a determinat că exemplarul era un dinozaur tânăr sau adult.

Potrivit experţilor, 'Mahuidacursor' era de "talie medie, măsurând 6 metri înălţime", de "aspect suplu şi maturizat sexual", dar nu încă "pe deplin dezvoltat".

Ornitopodele sunt un grup de dinozauri erbivore şi bipede care au devenit unul dintre grupurile cele mai numeroase din Cretacic. Fosilele lor au fost descoperite pe toate cele şapte continente, deşi sunt în general rare în emisfera sudică.

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?