Descoperire arheologică uimitoare: unde a fost găsit un cimitir antic uriaş

 

Un cimitir antic uriaș a fost descoperit în orașul Minya din sudul Egiptului. Anunțul a fost făcut de Ministerul Antichităților din țara africană, care a menționat că în necropolă au fost descoperite, pe lângă schelete umane, 40 de sarcofage, o mască de aur, peste 1000 de statui, bijuterii și alte artefacte. Cimitirul se află la patru kilometri nord de regiunea Tuna al-Gabal. Arheologii consideră că acesta este doar începutul unei noi descoperiri şi că au nevoie de cel puţin cinci ani pentru a termina lucrările în necropolă. Potrivit ministrului Khaled al-Anani, săpăturile în această regiune au început în 2017.

"Am găsit opt puțuri care duceau la opt morminte umane. Acestea aparțineau unor familii și înaltului prelat al zeului Thoth", a spus Khaledal-Anani, ministrul Antichităților din Egipt

În ultimele luni, autorităţile egiptene au anunţat o serie de descoperiri, inclusiv mai multe morminte în Luxor, oraş situat în sudul ţării.

sursa

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?