Deputaţii vor lucra săptămâna viitoare în teritoriu pentru a putea participa la lansări de candidaţi

 
Deputaţii vor lucra săptămâna viitoare în teritoriu pentru a putea participa la lansări de candidaţi
Deputaţii vor lucra săptămâna viitoare în teritoriu pentru a putea participa la lansări de candidaţi

Deputaţii vor lucra săptămâna viitoare în teritoriu pentru a putea participa la activităţile de lansare a candidaţilor la alegerile europarlamentare, urmând ca în perioada 5-7 mai să fie şedinţe de plen, a anunţat, miercuri, secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici.

"Biroul Permanent a decis că va fi şedinţă de Birou Permanent săptămâna viitoare, luni, la ora 14.00, iar luni, marţi şi miercuri sunt activităţi în teritoriu pentru deputaţi probabil pentru deschiderea campaniei electorale. Plenul va fi în perioada 5, 6, 7 mai, în 5 şi 6 mai vor fi până la prânz comisii, iar pe 6 şi 7 mai va fi plen, cu vot final. La Birou s-a discutat despre faptul că programul acesta cu luni, marţi în teritoriu a fost şi datorită faptului că în principal luni şi marţi vor avea loc activităţi de lansare de candidaţi pentru europarlamentare şi pentru a nu ajunge în situaţia ca o parte din oameni să vină aici şi o parte să fie acolo, s-a mers pe ideea că programul va fi cu 5-7 mai aici, de aşa natură încât să poată fi şi luate în dezbatere, în afară de respingeri, vor mai veni de la comiii şi alte raporate", a precizat Mircovici.

El a spus că Biroul Permanent se va întruni în fiecare luni şi va stabili dacă acesta va fi programul de lucru, în funcţie de problemele care vor apărea.

"La un moment dat s-a pus problema în discuţie, inclusiv varianta ca Biroul Permanent de luni să convoace inclusiv pentru săptămâna viitoare Camera Deputaţilor pentru probleme urgente, până la urmă comitetul liderilor, în majoritate, a fost de acord cu ideea să rămână pentru 5-7 mai, dacă nu apar probleme deosebite. Biroul Permanent va fi în fiecare săptămână şi va stabili în funcţie de noutăţi", a mai arătat Mircovici.

El a spus că în Biroul Permanent s-a discutat şi despre faptul că trebuie abordat "un alt tip de politică, o politică normală, a unor oameni serioşi".

"Nu putem să fim farisei să spunem că venim la lucru şi să ne trezim că nu avem cvorum pentru plen. Această opinie s-a discutat în Biroul Permanent că trebuie să abordăm un alt tip de politică, o politică normală, a unor oameni serioşi, care trebuie să exprime ceea ce este în interesul instituţiei în care lucrăm", a explicat Mircovici.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?