Deputaţii britanici i-au spus "NU" Theresei May! Brexit peste două săptămâni

 

Deputații britanici au votat, vineri, din nou, acordul privind BREXIT-ul, considerând că textul moţiunii este substanțial diferită, anunţă BBC. Aleşii au respins moţiunea privind retragerea, cu 286 de voturi "PENTRU" şi 344 "CONTRA". În cazul în care nu intervine nicio altă modificare, în urma acestui vot negativ Marea Britanie ar urma să părăsească oficial UE peste exct 2 săptămâni, pe 12 aprilie.

Propunerea de a supune din nou la vot acodul privind BREXIT-ul a venit din partea guvernului condus de premierul Theresa May.

Acest vot negativ înseamnă că Londra ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 12 aprlie. În cazul votului favorabil, data Brexit-ului ar fi fost 22 mai.

Votul a vizat doar acordul de retragere, nu şi declaraţia cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles, îndeplinind astfel cerințele liderului Camerei Comunelor, care a spus săptămâna trecută că Guvernul nu va putea cere din nou votul asupra unui proiect ce a fost respins deja de deputați în cadrul aceleiași sesiuni parlamentare, potrivit Agerpres.

Săptămâna trecută, preşedintele Camerei Comunelor a hotărât că guvernul nu mai poate reveni în parlament cu acordul de retragere în forma deja respinsă de două ori.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?