"Dentistul din iad". Ce le-a făcut pacienților, timp de ani de zile, spre oroarea unui întreg oraș

 

Un dentist a fost condamnat la opt ani de închisoare în Franța după ce a "mutilat" cel puțin 100 de pacienți, scrie Euornews.Jacobus “Mark” van Nierop, un medic venit din Olanda, și-a chinuit pacienții timp de ani de zile cu proceduri dureroase și inutile. Scopul lui, spun procurorii, era de a frauda sistemul medical de asigurări și de a provoca durere, ceea ce îi provoca satisfacție.

Verdictul a fost anunțat de un tribunal din Nevers, unde presa locală a relatat cazuri înfiorătoare în care a fost implicat condamnatul.

Victimele erau de multe ori pensionari, care au povestit cum în unele cazuri le-au fost extrase opt măsele într-o singură sesiune, cum le-au fost tratate infecții inexistente sau cum au fost taxați cu mii de euro.

"Trebuie să fim foarte atenți de acum când primim medici din străinătate", a declarat Nicole Martin, liderul unui grup de pacienți care l-au dat în judecată pe Jacobus van Nierop.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?