DEMISIE RADU STROE. Gabriel Oprea, interimar la Interne

 
DEMISIE RADU STROE. SURSE: Oprea, interimar la Interne / Foto: MEDIAFAX
DEMISIE RADU STROE. SURSE: Oprea, interimar la Interne / Foto: MEDIAFAX

DEMISIE RADU STROE. Vicepremierul Gabriel Oprea ar urma să asigure interimatul la conducerea Ministerului de Interne până la numirea unui nou ministru. Informaţia a fost confirmată oficial de către premierul Victor Ponta.Premierul Victor Ponta a confirmat că vicepremierul Gabriel Oprea va asigura interimatul la conducerea Ministerului de Interne, precizând că a discutat în acest sens cu preşedintele Traian Băsescu, şi a arătat că PNL va propune un nou ministru în jurul datei de 1 februarie.

"Am vorbit cu preşedintele ţării şi i-am făcut propunerea ca, pe o perioadă de interimat, vicepremierul Gabriel Oprea să asigure conducerea Ministerului de Interne. De asemenea, am discutat cu copreşedintele USL, Crin Antonescu, şi, cel mai probabil în jurul datei de 1 februarie, vom avea propunerea pentru numirea unui nou ministru de Interne", a spus Ponta.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX, după demisia lui Radu Stroe din postul de ministru, că Gabriel Oprea va asigura interimatul.

Ponta a adăugat că doreşte să se alăture mesajului lui Stroe adresat celor care îşi fac datoria zilnic în diverse structuri şi instituţii de salvare a vieţilor, "atâtea câte pot fi salvate"- pompieri, SMURD, poliţişti, jandarmi -, arătând că aceştia nu merită, în ansamblu, un vot de blam pentru ce s-a întâmplat în cazul accidentului aviatic de luni.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a precizat, joi, că a decis să îşi depună demisia în semn de onoare, pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi.

RADU STROE A DEMISIONAT din postul de ministru al Internelor după o discuţie cu premierul Victor Ponta.

Ministrul a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.

Ministrul era pregătit să participe la comandamentul de iarnă care a început la ora 13.00 şi a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu.

Stroe nu a mai ieşit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarnă a început, iar surse oficiale au precizat, pentru MEDIAFAX, că acesta a demisionat.

La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost şi el prezent la Ponta, a anunţat că Stroe urmează să susţină o declaraţie de presă în acest sens.

Subiecte pe aceeași temăprint


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?