Demisie cu răsunet în guvernul britanic

 
Boris Johnson 
Boris Johnson 
FOTO: guardian.co.uk

Ministrul muncii şi al pensiilor din Marea Britanie, Amber Rudd şi-a depus demisia în seara zilei de sâmbătă  – informează BBC.

Politicianul și-a explicat decizia printr-o scrisoare deschisă adresată prim-ministrului Boris Johnson. În acest document Amber Rudd a adus critici dure guvernului din care până ieri a făcut parte şi a anunţat totodată că demisionează şi din Partidul Conservator după „evenimentele haotice” care au avut loc săptămâna trecută. Una dintre cauzele principale ale demisiei – scrie Rudd – este că deşi și-a început activitatea cu bună credinţă în cabinet, „nu mai are încredere în faptul că scopul prioritar (al guvernului n. r.) ar fi renegocierea acordului Brexit”.

Anterior acestei decizii, premisa acesteia a fost că ieşirea fără acord din Uniunea Europeană trebuie să figureze printre posibilităţi, dar numai cu scopul de a exercita presiuni asupra UE pentru a obţine un acord mai bun.

Ca membru al guvernului însă, Rudd a trebuit să constate că premierul Boris Johnson mobilizează resurse foarte mari pentru aşa numitul no deal Brexit, însă nu se poate spune acelaşi lucru despre negocierile cu UE. Fostul ministru a calificat ceea ce s-a întâmplat la şedinţa de miercurea trecută a parlamentului drept „vandalism politic”. După cum v-am informat, cu acea ocazie, 21 de deputaţi ai Partidului Conservator au votat alături de opoziţie, pentru a evita un eventual Brexit fără acord şi alegeri anticipate. Răspunsul premierului a fost că i-a exclus din partid pe deputaţii rebeli, şi astfel coaliţia condusă de premier a pierdut majoritatea în parlament. Printre cei excluşi au fost şi foşti miniştri, personalităţi care se bucurau de un prestigiu binemeritat. În opinia ministrului demisionar, gestul lui Boris Johnson a fost „un atac la adresa cinstei şi a democraţiei”.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?