DEFINITIVAT 2018. Subiectele și baremele de la examenele date |Verifică aici

 
Examen definitivat 2018
Examen definitivat 2018
FOTO: www.e-politic.ro

DEFINITIVAT 2018. Subiectele și baremele de la examenele date. Emoții mari pentru aproape 9000 de profesori care au suținut astăzi examenul de DEFINITIVAT. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iulie 2018. Puteţi vedea cum vor arată subiectele la Definitivat 2018 AICIDEFINITIVAT 2018.  Subiectele și baremele de la examenele date. Regulile pentru Definitivat 2018 arată, în mod explicit, faptul că este interzis accesul în sală de examen cu "genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță". Este permis însă dicționarul de limbă latină sau limbă greaca, precum și planul de conturi.

Pe lângă interdicția accesului cu obiecte personale, examenul începe la oră 10 și cine întârzie ratează acest examen, că este nevoie de actul de identitate valabil (sau pașaport), dar și că se scrie cu cerneală sau pix de culoare albastră iar desenele/graficele se execută cu creion negru.

DEFINITIVAT 2018. Subiectele și baremele de la examenele date.Importantă este și prevederea potrivit căreia "Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea lucrării, pe bază unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sală după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale. 

În cazuri excepționale, dacă un candidat solicita părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenții supraveghetori până la înapoierea în sală de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor".

DEFINITIVAT 2018.Subiectele și baremele de la examenele date. Regulamentul examenului de Definitivare 2018

Probă scrisă se desfășoară începând cu oră 10,00, durată de redactare a lucrării fiind de 4 ore. 

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Prezentarea comisiei la centrul de examen se face în intervalul orar 7-7,30, pe bază buletinului/cărții de identitate și a delegației de serviciu. 

Accesul candidaților în centrul de examen la probă scrisă se face în intervalul 8,00-8,45, pe bază actului de identitate valabil-carte de identitate, carte de identitate provizorie sau buletin de identitate-ori, în lipsă acestuia, pe bază pașaportului în termen de valabilitate. 

REZULTATELE LA DEFINITIVAT 2018 vor fi publicate AICI pe 24 iulie 2018 

Candidații și asistenții supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sală de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genți, poșete, ziare, reviste, cărți, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanță, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfășurarea examenului în condiții de legalitate, echitate și obiectivitate. Materialele și/sau obiectele nepermise vor fi depuse în sală de depozitare a obiectelor personale, înainte de intrarea în sală de examen.

Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneală sau pix de culoare albastră; desenele/graficele se execută cu creion negru.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Candidații pot avea, în sală de examen, dicționare-pentru disciplinele latină sau greaca veche-și planuri de conturi-pentru disciplinele economice.

Asistenții supraveghetori care furnizează soluții ale subiectelor de examen, falsifica lucrări, tolerează acțiuni sau intenții de fraudă ale candidaților sau manifestă neglijență în îndeplinirea atribuțiilor răspund disciplinar, în conformitate cu art. 280-282 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, sau penal, după caz. 

Nerespectarea prevederilor procedurii specifice privind secretizarea și securizarea lucrărilor scrise, referitoare la înscrierea numelui candidaților sau a altor nume proprii care nu au legătură cu cerințele subiectului, precum și la existența oricăror altor semne distinctive pe foile de examen determină anularea lucrărilor scrise. Candidații care doresc să corecteze o greșeală tăie fiecare rând din pasajul greșit cu o linie orizontală, iar schemele/desenele, cu o linie oblică. 

Candidații care, în timpul desfășurării probei scrise, sunt surprinși copiind, primind sau transmițând soluții cu privire la subiecte sunt eliminați din examen, încheindu-se un proces-verbal în acest sens de către asistenții supraveghetori sau de către membrii comisiei de examen. Aceeași măsură se aplică și pentru orice altă tentativă de fraudă.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. Candidatul care se retrage din proprie inițiativă poate solicita anularea lucrării, pe bază unei declarații, predă lucrarea și foaia cu subiecte și părăsește sală după cel puțin o oră, dar nu la mai mult de 3 ore de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale. În cazuri excepționale, dacă un candidat solicita părăsirea temporară a sălii, el este însoțit de unul dintre asistenții supraveghetori până la înapoierea în sală de examen, fără a beneficia de prelungirea timpului alocat rezolvării subiectelor.

Anul trecut, procentul final de promovare la examenul naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2017, după soluţionarea contestaţiilor, este de 66,90% , în creştere cu peste trei procente comparativ cu rezultatele iniţiale, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale.

Astfel, din totalul de 5.235 de candidaţi evaluaţi la proba scrisă, 3.502 candidaţi au reuşit să obţină, în final, medii mai mari sau egale cu 8 şi au promovat examenul. Din totalul celor 1.200 de candidaţi care au depus contestaţii, 167 au obţinut medii peste 8 în urma soluţionării acestora şi, implicit, statutul de promovat.

Definitivat 2018 subiecte şi bareme. În urma soluţionării contestaţiilor, judeţul cu rata de promovare cea mai mare este Bistriţa-Năsăud (77,8%), fiind urmat de Vâlcea (72,9%) şi Mureş (72,6%), în timp ce rata de promovare cea mai scăzută s-a înregistrat în judeţul Giurgiu (50%).

În municipiul Bucureşti procentul este de 71,43%.

În ceea ce priveşte tranşele de medii, situaţia finală este: medii sub 7 - 963 de candidaţi (18,40%), medii între 7 şi 7,99 - 770 de candidaţi (14,70%) şi medii între 8 şi 10 - 3.502 candidaţi (66,90%). Din cei 44 de candidaţi cu note de 10 la proba scrisă, doar 34 au obţinut note de 10 la toate probele examenului.

O persoană poate susţine proba scrisă de cel mult trei ori. Ulterior, prezentarea la examen va fi condiţionată de achitarea unei taxe stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale. De asemenea, persoanele care nu au promovat pot participa la o nouă sesiune doar după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an.

Calendar Definitivat 2018:

18 iulie - Susţinere probei scrise

24 iulie - Afişarea rezultatelor

24-25 iulie - Înregistrarea contestaţiilor

25-27 iulie - Soluţionare contestaţiilor

27 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?