Declarații simbolice de unire cu România: Igor Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate

 
Preşedintele moldovean Igod Dodon
Preşedintele moldovean Igod Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate după ce șapte localități din centrul și nordul țării au semnat declarații simbolice de unire cu România. Ba mai mult, Dodon cere pedepsirea celor care și-au pus semnătură pe aceste documente, iar Parlamentului și Guvernului solicită să ia atitudine.

Potrivit șefului statului, Igor Dodon, pe parcursul lunii ianuarie, reprezentanții mai multor localități din Republica Moldova,”au întreprins acțiuni cu caracter antistatal, antipopular și anticonstituțional. Este vorba despre așa-numitele declarații semnate de aleșii locali ai acestor localități care au la bază intenții de lichidare a statului Republica Moldova și unirea cu statul vecin – România”, scrie RFI România.

În opinia lui Dodon, ”aceste acțiuni au loc pe fundalul unor campanii fără precedent, desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova, de denigrare a suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova, de respingere a conceptului de statalitate. Aceste campanii sunt desfășurate deschis și liber în instituțiile publice din localitățile Republicii Moldova, de așa-numitele forțe unioniste cu caracter anticonstituțional”.

”Condamn în cel mai categoric mod acțiunile unor reprezentanți din localitățile Republicii Moldova, dar și indiferența, neglijența sau poate rea-intenția a unor astfel de instituții, cum ar fi SIS-ul, MAI, Procuratura Generală, care ar trebui să contracareze aceste manifestări. În temeiul art.77 al Constituției Republicii Moldova solicit rapoarte de la instituțiile abilitate și dispun convocarea Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, susține președintele prorus al R.Moldova.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?